Quantcast
Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Δώρα από Microsoft Hellas και Kick Athens σε νικητές και φιναλίστ - enikonomia.gr
share

Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Δώρα από Microsoft Hellas και Kick Athens σε νικητές και φιναλίστ

δημοσιεύτηκε:

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει την προσφορά υποστήριξης για νικητές και φιναλίστ του βραβείου από τον τεχνολογικό κολοσσό Microsoft και το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Kick Athens. Αυτές οι νέες προσφορές θα εμπλουτίσουν σημαντικά το εύρος των επιχειρηματικών υπηρεσιών υποστήριξης που προσφέρονται δωρεάν στους νικητές του βραβείου. Επιπλέον, η Kick Athens προσφέρει υποτροφίες όχι μόνο στους νικητές, αλλά και στους φιναλίστ του διαγωνισμού.

H Microsoft είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας στην τόνωση της ανάπτυξης και της ευημερίας στην Ελλάδα, η Microsoft Hellas (www.microsoft.com/hellas) θα προσφέρει σύγχρονο λογισμικό δωρεάν στους φετινούς νικητές, συμβάλλοντας στη βιώσιμη λειτουργία τους, βελτιστοποιώντας την οργάνωση και ανάπτυξή τους.

Η Kick Athens (www.kickathens.gr) δεσμεύτηκε για 10 δωρεάν θέσεις στο εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας διάρκειας έξι εβδομάδων. Το πρόγραμμα της Kick αποσκοπεί να προσφέρει ολοκληρωμένη καθοδήγηση σε επιχειρηματίες κατά τα πρώτα στάδια της δημιουργίας των επιχειρήσεών τους, καθώς και να τους εξοπλίσει με γνώση και διορατικότητα για τη δημιουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης από την αρχή.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, αναφέρει σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που εταιρείες και οργανισμοί με σημαντική παρουσία παγκοσμίως έχουν επιλέξει να υποστηρίξουν την Ελληνική επιχειρηματικότητα και αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας μέσω τέτοιων πολύτιμων προσφορών υποστήριξης στους νικητές και φιναλίστ μας. Η Microsoft Hellas και η Kick Athens είναι μέλη της συνεχούς διευρυνόμενης οικογένειας υποστηρικτών, καθώς και πρεσβευτές καλών επιχειρηματικών πρακτικών και επιτυχιών.  Οι υποστηρικτές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας έχουν ήδη βοηθήσει τους 8 νικητές του βραβείου που έχουν αναδειχθεί στο παρελθόν να προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία με τη συνολική δημιουργία εκατοντάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας».

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας και στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο Όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, απευθύνεται τόσο σε έμπειρους, όσο και σε νέους επιχειρηματίες, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Kάθε χρόνο, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας βραβεύει έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν συνολικό ποσό χρηματοδότησης έως €700.000, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του Βραβείου. Επιπλέον, σε κάθε νικητή παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από ανώτερο στέλεχος επιχείρησης, καθώς και εξειδικευμένη υποστήριξη από – κυρίως Ελληνικές – επιχειρήσεις. Αυτές αποτελούν μια σειρά από παρόχους νομικών, και λογιστικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στο Βραβείο, αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές εταιρείες,  οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Tα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2015.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στο τέλος Μαΐου 2015.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.