Quantcast
Eμπλοκή στη συμφωνία για το 66% του ΔΕΣΦΑ - enikonomia.gr
share

Eμπλοκή στη συμφωνία για το 66% του ΔΕΣΦΑ

δημοσιεύτηκε:

Σε οριακό σημείο βρίσκεται εκ νέου η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, τέσσερις μόλις ημέρες πριν εκπνεύσει η νέα παράταση της εγγυητικής της Socar, που διασφάλισε έπειτα από παρέμβαση κορυφής πίστωση χρόνου στις δύο πλευρές για την ολοκλήρωσή της.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η πιθανότητα να παρέλθει άκαρπη η νέα παράταση που λήγει την προσεχή Δευτέρα 31 Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλη, καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών για κρίσιμα θέματα δεν έχει γεφυρωθεί.

Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αποτιμούν το σημείο των διαπραγματεύσεων με τη Socar και τη Snam τα τελευταία 24ωρα ως εξαιρετικά κρίσιμο και δίνουν πιθανότητες 50% να προχωρήσει η συμφωνία μέσα στις τρεις ημέρες που απομένουν.

Τόσο η αζερική Socar όσο και η ιταλική Snam δεν είναι ικανοποιημένες από τα όσα «έδωσε» μέχρι στιγμής η κυβέρνηση μέσω της ΡΑΕ και του νέου Κώδικα Τιμολόγησης του ΔΕΣΦΑ.

Οι νέες ρυθμίσεις της ΡΑΕ αποκατέστησαν κατά ένα μέρος τη ζημία των επενδυτών από τη ρύθμιση Σκουρλέτη που επαναπροσδιόρισε την περιουσιακή βάση του ΔΕΣΦΑ, περιορίζοντας τα ανακτήσιμα ποσά από επενδύσεις της περιόδου 2006-2015 από τα 829 εκατ. ευρώ στα 285 εκατ. ευρώ και την ανάκτησή τους σε διάστημα 40ετίας


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.