Quantcast
Επενδύσεις 1 εκατ. ευρώ από την IQbility σε νεοφυείς επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Επενδύσεις 1 εκατ. ευρώ από την IQbility σε νεοφυείς επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Δώδεκα επιχειρήσεις στα πέντε χρόνια λειτουργίας του έχει στηρίξει η “θερμοκοιτίδα” IQbility του ομίλου Quest, επενδύοντας συνολικά 1 εκατ. ευρώ στο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εταιρείες που υποστηρίχθηκαν προσέλκυσαν συνολικά κεφαλαία ύψους μεγαλύτερου των 10.000.000 ευρώ από την αγορά και δημιούργησαν περισσότερες από 100 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρέφεια στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και τη συγκράτηση της διαρροής πνευματικού κεφαλαίου προς τις χώρες του εξωτερικού, ο Όμιλος Quest δημιούργησε το 2013 τη θερμοκοιτίδα IQbility.

Το IQbility λειτουργεί ταυτόχρονα ως angel fund επενδύοντας στις εταιρείες που συμμετέχουν στον πρόγραμμα του. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το IQbility έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική δομή υποστήριξης και προώθησης της ανάπτυξης του οικοσυστήματος, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί τη κορωνίδα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Quest, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.