Quantcast
Επίσκεψη του Ολάντ στην Corallia - enikonomia.gr
share

Επίσκεψη του Ολάντ στην Corallia

δημοσιεύτηκε:

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Corallia, στο α2-innohub στο Μαρούσι, πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στην Αθήνα.

Η Corallia είναι μια ελληνική εταιρία με πλούσιο έργο, η οποία επιχειρεί να “βάλει” να δουλέψουν μαζί οι πιο σημαντικές επιχειρήσεις της Ελλάδας στην υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία και έτσι να αναδείξει το σημαντικό κεφάλαιο “γνώσης” και εξειδικευμένου προσωπικού που χάνεται σε μια χώρα βυθισμένη στην κρίση και σε ένα κράτος σε πλήρη παράλυση.

Η επιλογή του Γάλλου Προέδρου να επισκεφθεί τα γραφεία της Corallia ήταν ιδιαίτερα σημαντική  εντυπωσιακή, αφού φρόντισε να αποχωρήσει έχοντας προηγουμένως συνάψει δύο συμφωνίες μεταξύ της γαλλικής Δημοκρατίας και της Corallia.

Η Corallia έχει ήδη αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές). Ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για όλους τους συνεργατικούς σχηματισμούς, ενώ συνομίλησε με εκπροσώπους καθενός από αυτούς κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα γραφεία της Corallia στο Μαρούσι.

Ο πρόεδρος της Corallia, ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειος Μακιός, πήρε πρώτος το λόγο αναφερόμενος στους τομείς δραστηριότητας της εταιρίας, αλλά και τους στόχους της για το άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια μίλησε ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ Κοράλλια και γαλλική αποστολή υπέγραψαν δύο συμφωνίες συνεργασίας παρουσία του Γάλλο πρόεδρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, πολλοί γενικοί γραμματείς υπουργείων, ο Δρ. Αθανάσιος Πότσης, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) ο Κώστας Μεϊμέτης, Πρόεδρος της Ένωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ), ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αλλά και από τη γαλλική αντιπροσωπεία η Γαλλίδα υπουργός Παιδείας Ναγιάτ Βαλόντ-Μπελκασεμ και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Σήμερα, το Corallia έχει αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά Clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, συγκεκριμένα το mi-Cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές) και το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές).

Επιπλέον, το Corallia διαχειρίζεται ένα δίκτυο τριών μονοθεματικών κέντρων καινοτομίας (InnoHubs) σε στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας και της περιφέρειας: το α1-innohub (Μαρούσι, Αθήνα, Αττική), το π1-innohub (Καστρίτσι, Πάτρα, Δυτική Ελλάδα) και το α2-innohub (Μαρούσι, Αθήνα, Αττική), όπου στεγάζονται επίσης τα κεντρικά γραφεία.

Σχετικά με τις επικείμενες δράσεις αλλά και τη διασύνδεση του gi-Cluster με την αγορά της Γαλλίας, ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer του Corallia και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster ανέφερε σχετικά: «H ενίσχυση των Ελληνογαλλικών εμπορικών δράσεων μέσα από τη γεφύρωση των σχέσεων των μελών σε διεθνές επίπεδο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το gi-Cluster. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ήδη αποφέρει καρπούς τόσο στο πεδίο της προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων στη γαλλική αγορά, όσο και στο επίπεδο δημιουργίας αλυσίδας αξίας μεταξύ των δύο χωρών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων με ισχυρή ευρωπαϊκή ταυτότητα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.