Quantcast
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την πώληση της «ΑΚΜΗ ΑΕΕ» - enikonomia.gr
share

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την πώληση της «ΑΚΜΗ ΑΕΕ»

δημοσιεύτηκε:

Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την  απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την BC Partners Management GR Limited επί των εταιρειών Ακμή Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία και Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής, συνεδρίασε σήμερα η ολομέλειας της και εγκρίθηκε ομόφωνα, «η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία BC Partners Management GR Limited (εφεξής «BC Partners») επί των εταιριών Ακμή Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία και Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η BC Partners αποτελεί εταιρία παροχής συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών σε επενδυτικά κεφάλαια και ανήκει στον όμιλο BC Partners Holdings Limited, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πληθώρα τομέων της οικονομίας, μεταξύ άλλων της τηλεφωνίας, ευρυζωνικών υπηρεσιών, ανάπτυξης λογισμικού, εστίασης, φαρμακευτικών προϊόντων και παροχής προϊόντων και υπηρεσιών για κατοικίδια. Οι επιχειρήσεις-στόχοι δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης.

Η επιτροπή έκρινε ότι αυτή η συγκέντρωση δεν έχει οριζόντια ούτε κάθετη διάσταση και δεν προκαλεί αξιοσημείωτες συσπειρωτικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό. Επιπλέον, η συγκέντρωση αυτή , ετερογενών δραστηριοτήτων , δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.