Quantcast
Έρχεται placement έως 30% της ΒΙΟΧΑΛΚΟ - enikonomia.gr
share

Έρχεται placement έως 30% της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

δημοσιεύτηκε:

Αποφασισμένοι να αυξήσουν την ελεύθερη διασπορά της μητρικής εταιρείας είναι οι μέτοχοι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ προκειμένου να καταστεί πιο εξωστρεφής και να προσελκύσει ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια.
Για τον λόγο αυτό έχει προσληφθεί η Goldman Sachs προκειμένου να σχεδιάσει την τμηματική ή ολική διάθεση μετοχών που μπορεί να φτάσει και το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας
αναλόγως της ζήτησης που θα εκδηλωθεί. Επισημαίνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της Βιοχάλκο, η οικογένεια Στασινόπουλου κατέχει σήμερα ποσοστό της τάξεως του 83% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου.

Στο πλαίσιο του placement έχουν αρχίσει παρουσιάσεις σε μεγάλους θεσμικούς επενδυτές όπου παρουσιάζονται τα επενδυτικά πλάνα του ομίλου και η προοπτική του. Ο χρόνος πραγματοποίησης του placement θα εξαρτηθεί από τη διεθνή συγκυρία.

Στις παρουσιάσεις που γίνονται στους θεσμικούς η κατεύθυνση που ακολουθείται, είναι η παρουσίαση των κινήσεων των θυγατρικών που θα προσθέσουν υπεραξία σε όσους μετέχουν στο placement.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται η επικείμενη εισαγωγή στο ΧΑ της Noval ΑΕΕΑΠ, η επικείμενη συμφωνία της Cenergy με τη δανέζικη Orsted για τη μονάδα υπoθαλάσσιων καλωδίων στο Maryland των ΗΠΑ, η επένδυση έως 100 εκατ. ευρώ στην Sovel (Αλμυρός ) Βόλου προκειμένου να κατασκευάζονται πλωτές ανεμογεννήτριες, οι επενδύσεις για αύξηση της παραγωγής της Elvalhalcor, η συμφωνία της ΕΤΕΜ με την Cosmos Aluminium αλλά και τα μεγάλα έργα που αναλαμβάνει η Σιδενόρ μέσω της “Σωληνουργεία Κορίνθου”.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.