Quantcast
Εργαστήριο για την ανεύρεση χρηματοδότησης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θέρμη - enikonomia.gr
share

Εργαστήριο για την ανεύρεση χρηματοδότησης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θέρμη

δημοσιεύτηκε:

Η THERMI A.E. – Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων φιλοξένησε χθες στους χώρους της στην Θέρμη, Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με θέμα  την ανεύρεση χρηματοδότησης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από Εταιρείες Διαχείρισης Επιχειρηματικών  Κεφαλαίων  (Venture Capital Funds) και άλλα επενδυτικά εργαλεία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου «Περιφερειακό Επιχειρηματικό Δίκτυο Θερμοκοιτίδων “Black Sea BI-Net” που ανέλαβε το European Regional Framework for Co-operation (ERFC).

Το εργαστήριο παρακολούθησαν Μικρομεσαίες και Υπο-σύσταση καινοτόμες εταιρείες καθώς και νέοι επιχειρηματίες, ερευνητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Η επιτυχής προσέγγιση και άντληση κεφαλαίων από Εταιρείες Διαχείρισης Επιχειρηματικών  Κεφαλαίων βασίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες, την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ιδέα, την αγορά στόχο, την τεχνολογία που αναπτύσσεται και την υψηλή δυνητική απόδοση της επένδυσης,  επεσήμανε ο κ. Νικόλας Τακάς, αναλυτής επενδύσεων της THERMI VENTURES ΑΕΔΑΚΕΣ, διαχειρίστριας του Ταμείου Επενδύσεων Επιχειρηματικού Κεφαλαίου THERMI TANEO VENTURE CAPITAL FUND, του μοναδικού VC Fund με έδρα την Βόρειο Ελλάδα. Ο κ. Τακάς στη συνέχεια παρουσίασε τα στάδια της επενδυτικής διαδικασίας δίνοντας έμφαση στα νομικά σημεία διαπραγμάτευσης στο Term Sheet και Due Diligence. Επεσήμανε ακόμη, την σπουδαιότητα μιας καλής και ολοκληρωμένης παρουσίασης σε υποψήφιους επενδυτές.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Άγγελος Μαγκλής, πρόεδρος της ATLANTIS Συμβουλευτική, ο οποίος παρουσίασε διάφορα άλλα νέα επενδυτικά εργαλεία δίνοντας έμφαση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Horizon 2020 και τα νέα εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ καθώς και στη σωστή ετοιμασία ενός Business Plan.

Κλείνοντας, οι συμμετέχουσες ομάδες είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν πάνω στην επιχειρηματική τους ιδέα και μοντέλο υπό την καθοδήγηση του κ. Αργύρη Σπυρίδη του Innovation Farm.

Η Θερμοκοιτίδα THERMI αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του THERMI GROUP, που υποστηρίζει επί μία δεκαετία το επιχειρηματικό οικοσύστημα για νέες και τεχνολογικά καινοτόμες επιχειρήσεις στην Βόρειο Ελλάδα. Η διοίκηση του THERMI GROUP  έχει προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητάς σε όλα τα στάδια ανάπτυξης από την επιχειρηματική ιδέα έως το απαιτούμενο σε μετέπειτα φάση κεφάλαιο ανάπτυξης ή δάνειο γέφυρα ως την εισαγωγή μιας επιχείρησης στις οργανωμένες κεφαλαιαγορές.

Πιο συγκεκριμένα, δημιούργησε το THERMI LINK, έναν συνεργατικό χώρο ενδυνάμωσης και προώθησης φρέσκων και καινοτόμων ιδεών. Τα μέλη του έχουν πρόσβαση σε χώρους (συν)εργασίας, δικτύωση με τους καλύτερους επαγγελματίες, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εργαστήρια, καθώς και πρόσβαση σε επιχειρηματικές συμβουλές και επιχειρηματικά κεφάλαια.

Στο στάδιο της εκκίνησης συστάθηκε η THERMI A.E. – Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων, η οποία βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια στην πρωτοπορία των ελληνικών προσπαθειών για την ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, φιλοξενεί στους χώρους της νεοσύστατες, καινοτόμες επιχειρήσεις στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εταιρικού συστήματος υποστήριξης (THERMI DEVELOPMENT). Σε ένα «ζεστό» επιχειρηματικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν σε θέματα τεχνολογικών καινοτομιών και γενικότερα στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

Στο στάδιο της ανάπτυξης, το THERMI GROUP σύστησε την THERMI VENTURES ΑΕΔΑΚΕΣ και το THERMI TANEO VENTURE CAPITAL FUND που συμμετέχουν στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Νέας Οικονομίας μετέχοντας στο μετοχικό τους κεφάλαιο, καθώς και στη χρηματοδότηση τους μέσω μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων – γέφυρα για την εισαγωγή τους σε οργανωμένες κεφαλαιαγορές.

Οι επενδύσεις του THERMI GROUP από το 2004 σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτομικά προϊόντα με την δημιουργία και υποστήριξη νέων τεχνολογικά καινοτόμων εταιρειών, συνεχίζονται και ο όμιλος συνεχώς αναζητεί νέες επιχειρήσεις και ιδέες για να υποστηρίξει. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.