Quantcast
Estonian Air: Δεν λειτουργούν πλέον οι υπηρεσίες της - enikonomia.gr
share

Estonian Air: Δεν λειτουργούν πλέον οι υπηρεσίες της

δημοσιεύτηκε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας της Εσθονίας, Estonian Air (μέλος του International Air Transport Association) αποφάσισε πρόσφατα να τερματίσει τις δραστηριότητές της, ύστερα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Aυτό συνέβη διότι η διοίκηση της Estonian Air έλαβε κρατική επιχορήγηση, κάτι που είναι ασύμβατο με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς. Καθώς το 97,34% της Estonian Air ανήκει στο κράτος και μόλις το 2,66% καταλαμβάνει ο όμιλος  SAS.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Estonian Air, Τσάμ Πάλμερ ανέφερε ότι «Η ομάδα της αεροπορικής εταιρείας είναι εξαιρετικά υπερήφανη που είχε αξιόλογη συμμετοχή στην ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας της Εσθονίας για πάνω από 24 χρόνια».

«Tον τελευταίο χρόνο η εταιρεία μας έκανε μια μεγάλη μεταστροφή και με μεγαλύτερες χωρητικότητες (κατόπιν σχετικών συμβολαίων με προμηθευτές) αποδείξαμε ότι η Estonian Air μπορεί να γίνει μία αειφόρα και κερδοφόρα περιφερειακή αεροπορική εταιρεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της Estonian Air, τους πελάτες και τους συνεργάτες γι’ αυτό το επίτευγμα. Παρ‘όλα αυτά, οι ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού θεώρησαν ότι η κρατική επιχορήγηση που λάβαμε παραβιάζει τους κανονισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.