Quantcast
Εθνική Ασφαλιστική: Δικαίωση για διευθυντές και στελέχη – Απαλλάχθηκαν με βούλευμα από τις κατηγορίες - enikonomia.gr
share

Εθνική Ασφαλιστική: Δικαίωση για διευθυντές και στελέχη – Απαλλάχθηκαν με βούλευμα από τις κατηγορίες

δημοσιεύτηκε:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το αριθμόν 2989/21 βούλευμά του, απάλλαξε οριστικά διευθυντές και στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει το 2018 πρώην Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αυτή, το 2019 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα σε περισσότερα από 10 άτομα, διευθυντικά στελέχη της Ασφαλιστικής και του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) για πράξεις ή παραλείψεις τους που φέρονταν να προκάλεσαν ζημία στην ασφαλιστική εταιρεία, η οποία άγγιζε τα 100 εκατ. ευρώ.

H δίωξη αφορούσε στα αδικήματα: Της απιστίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας από κοινού μετά χρήσεως και της υπόθαλψης εγκληματία από κοινού.

Στη συνέχεια, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή με τους εμπλεκόμενους να αρνούνται όσα τους αποδίδονταν, υποστηρίζοντας ότι όλες τους οι ενέργειες ήταν σύννομες.

Σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεση ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών

Συνάδελφοι,

Όλοι μας θυμόμαστε το άρθρο του ‘’Bankingnews’’ για τα 19 σημεία για διερεύνηση, που αφορούσαν στην εταιρεία μας και στελέχη της και βασίστηκε σε μήνυση που είχε υποβληθεί από τον πρώην Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών. Το’’Bankingnews’’ ανακάλεσε ήδη αυτό το άρθρο.

Τώρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το με αριθμό 2989/21 βούλευμά του, απάλλαξε οριστικά όλα τα στελέχη της εταιρείας μας.

Μια σίγουρα ευχάριστη εξέλιξη και δικαίωση για την εταιρεία και τους ανθρώπους της.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.