Quantcast
Eurobank: Ξεκινάει ο νέος κύκλος «Εgg» για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας - enikonomia.gr
share

Eurobank: Ξεκινάει ο νέος κύκλος «Εgg» για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

δημοσιεύτηκε:

Τη συγκρότηση και την λειτουργία ενός μηχανισμού τραπεζικής χρηματοδότησης για τα πρώτα στάδια μιας νεοσύστατης εταιρείας ανακοίνωσε η Eurobank συνοδεύοντας με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο την έναρξη του 3ου κύκλου του προγράμματος egg που απευθύνεται σε νεανικές ομάδες με φρέσκες καινοτομικές ιδέες που φιλοδοξούν να τις «δουν» γρήγορα να μετεξελίσσονται σε προϊόντα και υπηρεσίες για την ελληνική και διεθνή αγορά.

Η χρηματοδότηση όπως εξήγησε ο κ. Σταύρος Ιωάννου, ανώτερος γενικός διευθυντής της Eurobank, αφορά κατά κύριο λόγο για τις εταιρείες- αποφοίτους του προγράμματος egg ( δηλαδή 40 περίπου εταιρείες μέχρι τώρα) και θα λειτουργήσει ως πιλότος προκειμένου να επεκταθεί στη συνέχεια και σε εταιρείες που βρίσκονται σε άλλα οργανωμένα περιβάλλοντα όπως π.χ οι εταιρείες που έχουν ενταχθεί και λειτουργούν στο οικοσύστημα του Corallia. Η χρηματοδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 25 και 50 χιλιάδων ευρώ, θα έχει διάρκεια από 7 έως 10 χρόνια με αρχική περίοδο χάρητος και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Η τράπεζα προτίθεται να διαθέσει γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ για τους μέχρι τώρα αποφοίτους – δύο φουρνιές αποφοίτων- και να συνεχίσει με 700 χιλιάδες ευρώ ανά έτος. Πάντως, τα στελέχη της τράπεζας διευκρινίζουν ότι είναι σε θέση να παρέχουν ένα συνδυαστικό πακέτο χρηματοδότησης για εταιρείες νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας που βρίσκονται σε πιο ώριμα στάδια δραστηριότητας.

«Αυτά τα πακέτα», λένε, « θα προβλέπουν και την συμμετοχή άλλων ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.