Quantcast
Eurolife ERB: Διαδικασία αποτίμησης ξεκίνησαν μεγάλα ξένα funds - enikonomia.gr
share

Eurolife ERB: Διαδικασία αποτίμησης ξεκίνησαν μεγάλα ξένα funds

δημοσιεύτηκε:

Διαδικασία αποτίμησης (due diligence) της Eurolife ERB είναι σε εξέλιξη για λογαριασμό μεγάλων ξένων funds που θέλουν να επενδύσουν στην ασφαλιστική εταιρεία του ομίλου της Eurobank.

Όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή η διαδικασία πώλησης είναι σε πλήρξη εξέλιξη και πλέον το ενδιαφέρον που είχε εκφραστεί στο παρελθόν από ξένους επενδυτές έχει γίνει πλέον συγκεκριμένο.

Όπως γράφει η εφημερίδα η πώληση αφορά το 80% της Eurolife ERB Insurance Group, που είναι εταιρεία holding και ανήκει κατά 100% ως θυγατρική στη Eurobank. Στη Eurolife ERB Insurance Group έχουν ενταχθεί η εταιρεία γενικών ασφαλίσεων (Eurolife ΑΕΓΑ), η εταιρεία ζωής (Eurolife ΑΕΑΖ) και η πρακτορειακή ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜA.

Εκτός από το 100% των τριών ασφαλιστικών εταιρειών, η holding ελέγχει και τις δύο ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου στη Ρουμανία (Eurolife ERB Asigurari de Viata SA και Eurolife ERB Asigurari Generale SA).

Η αποτίμηση του ομίλου υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ

Η ασφαλιστική δραστηριότητα αποτελεί σταθερή πηγή κερδοφορίας για τον όμιλο της Eurobank. Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2015, η κερδοφορία (πριν από φόρους) της εταιρείας ζωής στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στα 15,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η κερδοφορία της εταιρείας γενικών ασφαλίσεων. Η Eurolife ERB είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στη χώρα. Με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2015, τα μεικτά ασφάλιστρα του κλάδου ζωής ανήλθαν στα 156 εκατ. ευρώ και του κλάδου γενικών ασφαλίσεων στα 26 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.