Quantcast
Forthnet: Μείωση EBIDTA στο πρώτο τρίμηνο και αύξηση της συνδρομητικής βάσης - enikonomia.gr
share

Forthnet: Μείωση EBIDTA στο πρώτο τρίμηνο και αύξηση της συνδρομητικής βάσης

δημοσιεύτηκε:

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Forthnet για το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε στα 92 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, εν μέρει εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.

Τα έσοδα, προσαρμοσμένα ως προς το λογιστικό χειρισμό των εσόδων που η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, μειώθηκαν κατά 5,6%. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά 1,9 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του πρώτου τριμήνου του 2015 ανήλθαν στα 14,56 εκατ. ευρώ έναντι 15,97 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Μάρτιο του 2015 ανέρχεται στα 325 εκατ.

«Παρά το επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, στο πρώτο τρίμηνο του 2015 συνεχίστηκε η αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ενώ τα επίπεδα ικανοποίησης και πιστότητας των πελατών μας διατηρήθηκαν υψηλά, συμβάλλοντας στο να παραμένει η εταιρεία ανθεκτική στις πτωτικές τάσεις του κλάδου. Δεδομένης της μακροοικονομικής κατάστασης, παραμένουμε συντηρητικοί, δίνοντας προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση της κοστολογικής μας βάσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.