Quantcast
Frigoglass: Αύξηση των πωλήσεων - enikonomia.gr
share

Frigoglass: Αύξηση των πωλήσεων

δημοσιεύτηκε:

Βελτίωση του περιθωρίου EBITDA(στο 16,1% από 8,7%) που οφείλεται στις επιδόσεις που καταγράφηκαν στον Κλάδο Υαλουργίας και στα οφέλη του προγράμματος εξορθολογισμού της παραγωγικής βάσης του Κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης εμφάνισε η Frigoglass κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, οι πωλήσεις της κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ανήλθαν στα 127,516 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 0,5% σε ετήσια βάση ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 84,9% και διαμορφώθηκαν σε 20,494 εκατ. ευρώ.

«Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη χρονιά, που σφραγίστηκε ωστόσο από σημαντικές επιτυχίες.

Στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, επιτύχαμε σαφώς υψηλότερα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε σχέση με εκείνα του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι, γεγονός στο οποίο συνέτεινε η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων που καταγράφηκε στον Κλάδο Υαλουργίας τόσο στη Νιγηρία όσο και στο Ντουμπάι.

Τα αποτελέσματα του Κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης επηρεάστηκαν από τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τον εξορθολογισμό της παραγωγικής μας βάσης και την αναστροφή της ζημιογόνας πορείας ορισμένων μονάδων μας” δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο κύριος Torsten Tuerling, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.