Quantcast
Glencore: Μείωση της παραγωγής το β΄τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Glencore: Μείωση της παραγωγής το β΄τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Η Glencore ανακοίνωσε σήμερα ότι η παραγωγή της υποχώρησε κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η εταιρία περιορίζεται στους τομείς του χαλκού, του άνθρακα, του ψευδάργυρου, του μόλυβδου και του πετρελαίου στην προσπάθεια να μειώσει κόστη και χρέη.

Παράλληλα, η εταιρία υποβάθμισε τη guidance για τη φετινή παραγωγή άνθρακα και πετρελαίου, ενώ ανέβασε τη guidance για την παραγωγή χαλκού. Για τα υπόλοιπα εμπορεύματα, οι προβλέψεις παρέμειναν αμετάβλητες. Η παραγωγή χαλκού, δηλαδή του εμπορεύματος που συνδράμει περισσότερο τα κέρδη της Glencore, μειώθηκε κατά 3,2% στο τρίμηνο, σε 368.000 μετρικούς τόνους, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Η παραγωγή άνθρακα, του δεύτερου σημαντικότερου εμπορεύματος για τα κέρδη της εταιρείας, επίσης υποχώρησε κατά 12% σε ετήσια βάση, σε 29 εκατ. τόνους. Η Glencore τόνισε ότι η παραγωγή ψευδάργυρου μειώθηκε κατά 33% σε 249.400 τόνους, τονίζει το MarketWatch.

Η ελβετική εταιρία παραγωγής και trading εμπορευμάτων ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο σχέδια για το κλείσιμο δύο αφρικανικών ορυχείων χαλκού, μέσα σε μια περίοδο 18 μηνών. Αυτό θα περιορίσει την παραγωγή του εμπορεύματος κατά 400.000 τόνους.

Έναν μήνα αργότερα ανέφερε ότι θα αδρανοποιήσει δύο ορυχεία ψευδάργυρου μέχρι να ανακάμψει η τιμή, ένα στην Αυστραλία και ένα στο Περού, τα οποία παράγουν συνολικά 500.000 τόνους ετησίως.

Η τιμή της μετοχής της Glencore έχει παραπάνω από διπλασιαστεί από τις αρχές του έτους, πράγμα που την καθιστά την τρίτη μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις στο βρετανικό FTSE 100. Η εταιρία έχει ωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, ιδιαίτερα του άνθρακα για παραγωγή θερμότητας και του ψευδαργύρου, που ήδη έχουν ανέβει κατά ένα τρίτο και 43% αντίστοιχα μέχρι στιγμής φέτος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.