Quantcast
Grivalia Properties: Αναζητά ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα - enikonomia.gr
share

Grivalia Properties: Αναζητά ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Επενδυτικές ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα στη χώρα μας, αναζητά η Grivalia Properties, ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απόκτησης και εκμίσθωσης των εννέα καταστημάτων Makro, καταβάλλοντας στη Σκλαβενίτης το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. 

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Makro, συνολικής επιφάνειας 99.300 τ.μ. πέρασε και τυπικά στην ιδιοκτησία της Grivalia Properties, ενώ τα ακίνητα μισθώνονται ξανά στη λιανεμπορική επιχείρηση για 15 τουλάχιστον έτη, έναντι ετήσιου μισθώματος 5,7 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από δύο ακίνητα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στον Βόλο και στην Ξάνθη.

Μεγαλομέτοχος της Grivalia είναι το καναδικό fund Fairfax, στο οποίο ηγείται ο Πρεμ Γουάτσα, που λίγους μήνες πριν είχε εξαγοράσει την Praktiker Hellas.

Όσον αφορά το επενδυτικό της ενδιαφέρον για ξενοδοχεία και τουριστικά ακίνητα, η Grivalia το εκδήλωσε με την σύσταση δύο θυγατρικών εταιρειών στο Λουξεμβούργο. Η δραστηριότητα της στον τομέα αυτό στη χώρα μας θα υλοποιηθεί μέσω της Grivalia Hospitality S.A, της οποίας αντικείμενο δραστηριότητας είναι η απόκτηση, ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχειακών και τουριστικών ακινήτων κυρίως στην Ελλάδα, ενώ μέσω της «Grivalia New Europe S.A.» ο όμιλος στοχεύει στην απόκτηση και εκμετάλλευση εμπορικών ακινήτων στις χώρες στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται. 

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της Grivalia Properties στο πρώτο εξάμηνο 2015 ανήλθαν στα 20,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από μισθώματα παρουσίασαν αύξηση κατά 21% (27,6 εκατ. ευρώ έναντι 22,8 εκατ. ευρώ) λόγω των νέων επενδυτικών ακινήτων που αποκτήθηκαν εντός της περιόδου καθώς και της ενσωμάτωσης των εσόδων προερχομένων από τις νέες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2014.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.