Quantcast
H Beat γίνεται... Free Now - Πώς θα λειτουργεί το νέο App μετακίνησης - enikonomia.gr
share

H Beat γίνεται… Free Now – Πώς θα λειτουργεί το νέο App μετακίνησης

δημοσιεύτηκε:

Την εφαρμογή FREE NOW, το Super App Μετακίνησης που χρησιμοποιούν 30 εκατομμύρια επιβάτες σε 10 ευρωπαϊκές χώρες παρέχει πλέον η Beat στους πολίτες.

Στο πλαίσιο της έναρξης της εφαρμογής, η Beat εξέδωσε έναν οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της FREE NOW. Αναλυτικά:

Τι σημαίνει Super App Μετακίνησης;

  • Το FREE NOW ενσωματώνει παρόχους μετακίνησης και διαθέτει το μεγαλύτερο εύρος οχημάτων στην Ευρώπη με τη φιλοδοξία να κάνει τις αστικές μετακινήσεις πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες.
  • Ήδη, περισσότερα από 30 εκατομμύρια χρήστες σε 10 αγορές και περισσότερες από 150 πόλεις μπορούν να κάνουν κράτηση για το πλησιέστερο ταξί, αυτοκίνητο ή να επιλέξουν λύσεις μικροκινητικότητας, όπως ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά μηχανάκια και ηλεκτρικά ποδήλατα.
  • Οι χρήστες του FREE NOW στην Ελλάδα, θα μπορούν να δοκιμάσουν τις διαθέσιμες επιλογές μετακίνησης ανάλογα με τον προορισμό τους, με την FREE NOW εφαρμογή που θα έχουν ήδη διαθέσιμη στο κινητό τους.

Τι  επιλογές γίνονται διαθέσιμες στην Ελλάδα;

Ξεκινάμε με τέσσερις τρόπους μετακίνησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – όλοι σε μία εφαρμογή. Τα ταξί θα είναι προφανώς διαθέσιμα, και τώρα θα έχεις επιλογή μεταξύ τριών τύπων στόλου: Το κλασσικό “Ταξί”, με όλα τα συνεργαζόμενα ταξί να βρίσκονται στο συγκεκριμένο στόλο, που στοχεύει στη γρήγορη εξυπηρέτησή σου.

Το “Comfort ταξί”, αποκλειστικά με νεότερα οχήματα ηλικίας έως και 5 ετών, δίνει παραπάνω έμφαση στην άνεση, ενώ το Eco ταξί, αποκλειστικά με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, εξασφαλίζει πιο πράσινες διαδρομές. Ο Comfort στόλος θα δέχεται μόνο ηλεκτρονική πληρωμή, ενώ ο Eco στόλος θα είναι αρχικά διαθέσιμος στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλά σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ! Για πρώτη φορά θα μπορείς να δοκιμάσεις τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα (eBikes) χάρη στην ενσωμάτωση των υπηρεσιών του παρόχου μικροκινητικότητας RideMovi, για πιο ευέλικτες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις. Θα διαπιστώσεις ότι ένα eBike μπορεί να είναι πολύ πιο βολικό (και διασκεδαστικό!) για μικρές αποστάσεις ή ότι μαζί του θα μπορείς να φτάνεις σε σημεία που δε φτάνει το ταξί.

Επιπλέον, στη νέα μας εφαρμογή θα βρεις πολλές περισσότερες λειτουργίες και τεχνικές δυνατότητες, τις οποίες θα σε αφήσουμε να ανακαλύψεις.

Κι ενώ το ταξί θα βρίσκεται στον επίκεντρο των υπηρεσιών μας, μεταβαίνουμε σταδιακά στην εποχή του Mobility-As-A-Service. Με το FREE NOW, θέλουμε να αλλάξουμε ξανά τις υπηρεσίες μετακίνησης όπως ήδη κάναμε με το BEAT.

Η ομάδας μας στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει: To FREE NOW θα συνεχίσει με την ίδια ομάδα του BEAT σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα συνεργάζεται με το ίδιο δίκτυο των 8.000 οδηγών ταξί, ενώ θα διασφαλίσει ότι αυτό το δίκτυο θα επεκταθεί.

Γιατί να κάνω μεταφορά στο FREE NOW;

Η μεταφορά των οδηγών ταξί ξεκίνησε ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται με συνεχείς εκπαιδεύσεις στη νέα εφαρμογή. Οι οδηγοί μας σε περιμένουν ήδη για τις πρώτες σου FREE NOW διαδρομές! Για να μεταφερθείς από το Beat στο FREE NOW θα δεις το αντίστοιχο μήνυμα στη Beat εφαρμογή σου. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, και θα σου επιτρέψει να μεταφέρεις τα προσωπικά σου δεδομένα και τις μεθόδους πληρωμής σου, με ασφάλεια.

Τόσο το Beat app όσο και το FREE NOW app θα λειτουργούν παράλληλα για μια περιορισμένη μεταβατική περίοδο, ενώ σύντομα οι διαδρομές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της νέας μας εφαρμογής.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.