Quantcast
Η Δωδώνη επενδύει στην Κύπρο - enikonomia.gr
share

Η Δωδώνη επενδύει στην Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Μία μεγάλη παραγωγική μονάδα, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.Με την νέα επένδυση η εταιρεία επιδιώκει να ενδυναμώσει την παρουσία της στην αγορά τυροκομικών της Κύπρου και ιδιαίτερα στο αναρή και το χαλούμι, το οποίο μάλιστα έχει κατοχυρωθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).  Στη γκάμα της περιλαμβάνεται ήδη το χαλούμι. Διατίθεται όμως μόνο στο εξωτερικό σε συσκευασίες των 225 γρ.   Πλούσια εξάλλου είναι η γκάμα που διαθέτει σε γαλακτοκομικά προϊόντα, κατέχοντας εξέχουσα θέση στα τυριά και κυρίως στη φέτα.

Τώρα, η εταιρεία βάζει στο στόχαστρο την κυπριακή αγορά, φιλοδοξώντας να κατακτήσει κι εκεί ηγετική θέση στον τομέα της, μέσω της νέας παραγωγικής μονάδας που βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία την ερχόμενη άνοιξη. Ωστόσο,  την ερχόμενη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της ελληνικής διοίκησης, στην βιομηχανική μονάδα της Κύπρου. Έχει μάλιστα προσκληθεί κι αναμένεται να παραστεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης

Να σημειωθεί ότι, η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1963. Τότε ήταν μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής. Σήμερα, μισό αιώνα μετά, η εταιρεία κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ.

Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία που κατέγραψε η εταιρεία υπήρξαν η επένδυση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία μιας από τις μεγαλύτερες στο κόσμο υπεραυτόματης γραμμής παραγωγής φέτας και η καινοτομία που εισήγαγε πριν από 20 και πλέον χρόνια, να εμφανίζεται ως ανάγλυφο αποτύπωμα πάνω στο τυρί το σήμα της εταιρείας, δημιουργώντας έτσι ένα σήμα κατατεθέν, απόλυτα αναγνωρίσιμο από τους καταναλωτές.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.