Quantcast
Η Michelin επιμένει… ευρωπαϊκά! - enikonomia.gr
share

Η Michelin επιμένει… ευρωπαϊκά!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Η Michelin επιμένει να ενισχύει περαιτέρω την ευρωπαϊκή παραγωγή ελαστικών της ενάντια στις αθρόες εισαγωγές κινέζικων ανταγωνιστικών προϊόντων με μείωση τιμών…

Ειδικότερα η γαλλική εταιρεία μέσω της θυγατρικής της Kormoran αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ελαστικών καθώς από τις αρχές του 2015 αποφάσισε να διαθέτει στην χώρα μας τα ευρωπαϊκά ελαστικά σε τιμές Κίνας!

Η εν λόγω απόφαση της γαλλικής εταιρείας πραγματοποιήθηκε την χρονική στιγμή όπου οι εισαγωγές ελαστικών από Κίνα έχουν «σαρώσει» την Επικράτεια και πέραν των μεγάλων εισαγωγικών εταιρειών εκατοντάδες μικρές εταιρείες πώλησης ελαστικών έχουν εισάγει από την Κίνα «άγνωστες» μάρκες ελαστικών σε δελεαστικές τιμές.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ελαστικών η συγκεκριμένη κίνηση της Michelin αναμένεται να αποτελέσει «ταφόπλακα» για πολλές εισαγωγικές εταιρείες κινέζικων ελαστικών καθώς οι καταναλωτές θα στραφούν στα φθηνά ελαστικά της γαλλικής θυγατρικής ευκολότερα από τα άγνωστα κινέζικα ελαστικά.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στο Enikonomia ήδη έχει καταγραφεί από τις αρχές του έτους όποτε και ανακοινώθηκε η νέα εμπορική πολιτική της Michelin για τα ελαστικά Kormorann μεγάλη πτώση στις πωλήσεις κινέζικων ελαστικών ενώ πολλές εισαγωγικές εταιρείες μικρές ή μεγάλες προβληματίζονται έντονα για το αν θα συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από την Κίνα…

Οσον αφορά στις τιμές διάθεσης των ελαστικών Kormoran στην ελληνική αγορά στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Enikonomia πως σε αρκετές διαστάσεις οι κινέζικες μάρκες είναι ακριβότερες από εκείνες της θυγατρικής της Michelin.

Ποια είναι η Kormoran
Η Kormoran αποτελεί έναν από κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών αυτοκινήτων και φορτηγών της Πολωνίας που ιδρύθηκε το 1967 και πλέον αποτελεί θυγατρική της Michelin.

Το όνομά της αναφέρεται στο μεγάλο και περίφημο πληθυσμό των Κορμοράνων οι οποίοι ζούσαν στη χώρα των χιλίων λιμνών, Warmia και Mazury, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής.

Η Kormoran έχει αποκτήσει καλή φήμη και έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 ελαστικά εντός πέντε ετών από την εξαγορά της από τη Michelin.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα ελαστικά της διακρίνονται για την ποιότητα παραγωγής που διαθέτουν αλλά και τις προσιτές τους τιμές.

Τα Kormoran κατασκευάζονται στα εργοστάσια παραγωγής που έχει η Michelin σε Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβενία και Πολωνία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.