Quantcast
Η Samsung ξεπέρασε την Apple στην αγορά των smartphones - enikonomia.gr
share

Η Samsung ξεπέρασε την Apple στην αγορά των smartphones

δημοσιεύτηκε:

Η Samsung Electronics Co Ltd. κατάφερε να «κλέψει» από την Apple Inc. τον τίτλο της κορυφαίας κατασκευάστριας εταιρείας smartphones παγκοσμίως, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο  βασίστηκε  στην πρόσφατη δήλωση της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics.

Ειδικότερα,  η Samsung απέστειλε συνολικά 83,2 εκατομμύρια smartphones σε όλες  της  χώρες και κατέλαβε μερίδιο αγοράς μόλις 24% κατά το πρώτο τρίμηνο 2015.

Πάντως  το ποσοστό αυτό, είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που είχε ανέλθει στο 31%, ωστόσο παραμένει υψηλότερο από  το ποσοστό  της Apple που είχε καταγράψει μόλις το 18%.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά  της έσοδα ανήλθαν στα 6 τρισεκατομμύρια  γουόν (5,12 δισεκατομμύρια ευρώ). Πάντως  τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, χάρη στο λανσάρισμα των δύο νέων μοντέλων, Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η Samsung κατέγραψε κέρδη ύψους  2,48 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων κατά το α’ τρίμηνο  και εκτιμάται να αυξηθούν σημαντικά το επόμενο τρίμηνο, αφού η ζήτηση για τις νέες συσκευές S6 ξεπερνά τα αποθέματα.

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και  το διευθυντικό στέλεχος της  Strategy Analytics, Νιλ Μόστον  λέγοντας ότι: «η  Samsung εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Ασία και άλλες περιοχές, ωστόσο οι συνολικές επιδόσεις έχουν σταθεροποιηθεί αρκετά αυτό το τρίμηνο, με την εταιρεία να ξεπερνά την Apple και να ανακτά την πρώτη θέση, ως η μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο».

Τέλος  ο αντιπρόεδρος της Samsung, Παρκ Τζιν-Γιάνγκ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι : «οι πωλήσεις των S6 πηγαίνουν τόσο καλά όσο αναμενόταν, ενώ η ζήτηση για το Galaxy S6 Edge έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες»¨.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.