Quantcast
Η Starwood αγοράζει 7 ξενοδοχεία ισπανικής αλυσίδας με 176 εκατ.ευρώ - enikonomia.gr
share

Η Starwood αγοράζει 7 ξενοδοχεία ισπανικής αλυσίδας με 176 εκατ.ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στην αγορά  των  επτά  ξενοδοχείων  της ισπανικής αλυσίδας, Meliá Hotels International προέβη η Starwood Capital Group έναντι  του ποσού ύψους  176 εκατομμυρίων  ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα επτά αυτά  ξενοδοχεία θα περάσουν σε μια νέα εταιρεία, στην οποία μια ελεγχόμενη θυγατρική της Starwood Capital θα κατέχει το 80% και η Meliá το 20%.  Επιπλέον η συμφωνία περιλαμβάνει τη συνέχιση της διαχείρισης των ξενοδοχείων από τη Meliá κάτω από το σήμα των Sol Hotels.  H συμφωνία  ανοίγει το δρόμο για κοινή επέκταση των δυο αλυσίδων, τόσο στην Ισπανία όσο και διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ άλλων τα επτά ξενοδοχεία, που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, αντιπροσωπεύουν 2.933 κλειδιά και είναι τα ακόλουθα: το Sol Principe στη Μάλαγα, το Sol Lanzarote και Meliá Gorriones (Φουερτεβεντούρα) στις Καναρίους Νήσους, το Sol Ibiza και Sol Pinet Playa στην Ίμπιζα, και τα Sol Mirlos και Sol Tordos στην Πάλμα Νόβα, Μαγιόρκα.

Οι δυο αλυσίδες  συμφώνησαν  ότι τα ξενοδοχεία θα ανακαινισθούν πλήρως.  Όταν όμως  το επενδυτικό πρόγραμμα ολοκληρωθεί τον προσεχή  χειμώνα, τα νέα Sol Hotels θα έχουν τη δική τους, ξεχωριστή ταυτότητα παροχής υπηρεσιών, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις του  πελάτη.

Μετά τις αλλαγές, τα Sol Principe, Sol Lanzarote, Sol Mirlos και Sol Tordos, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο πλαίσιο της νέας μάρκας  Sol Hotels (με το Sol Mirlos και Sol Tordos να μετονομάζονται σε Sol Palmanova).

Το Sol Ibiza θα γίνει Sol Beach House Ibiza και  το 2016 το Sol Pinet Playa θα μετονομαστεί σε Sol House Pinet Ibiza. Τα δυο ξενοδοχεία των Καναρίων Νήσων θα μετονομαστούν σε Sol Beach House Fuerteventura.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.