Quantcast
Η ΗP εξαγόρασε τη μονάδα εκτυπωτών της Samsung - enikonomia.gr
share

Η ΗP εξαγόρασε τη μονάδα εκτυπωτών της Samsung

δημοσιεύτηκε:

Η εταιρία υπολογιστών HP συμφώνησε να εξαγοράσει τη μονάδα εκτυπωτών της Samsung Electronics έναντι 1,05 δισεκ. δολαρίων σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη κατά την πρώτη ετήσια χρήση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της HP. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Samsung δεσμεύτηκε να αποκτήσει μετοχές της HP αξίας 100-300 εκατ. δολαρίων στην ανοικτή αγορά μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

Η συγχώνευση ανοίγει το δρόμο προκειμένου η HP να επικεντρωθεί περισσότερο στην αγορά εκτυπωτών και να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία εκτυπώσεων με λέιζερ. Παράλληλα, η κίνηση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της εταιρίας να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της πέρα από τη γνωστή σειρά εκτυπωτών και να βρει νέες πηγές ανάπτυξης όπως τα smartphones, τα τάμπλετ και άλλες ψηφιακές συσκευές που μειώνουν την ανάγκη για την εκτύπωση σε χαρτί. Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη από τότε που η HP αποσχίσθηκε πέρυσι από την Hewlett Packard Enterprise προκειμένου να επικεντρωθεί στους προσωπικούς υπολογιστές και άλλες αντίστοιχες συσκευές.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει σε περίπου 12 μήνες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, διοευκρίνισαν οι εταιρίες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.