Quantcast
Η Kosmocar νέος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Η Kosmocar νέος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Enikonomia.gr στις 15 Μαρτίου με τίτλο «Στην Kosmocar περνά η Skoda από την 1η Ιουνίου!» καθώς η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ενημέρωσε επίσημα χθες πως ανέλαβε την εισαγωγή των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση της Kosmocar επισημαίνεται ότι: «Από 1η
Ιουνίου 2016, η Kosmocar Α.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας του
Ομίλου Volkswagen αναλαμβάνει
την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των
αυτοκινήτων και ανταλλακτικών ŠKODA στην
Ελλάδα, σε
συνέχεια της
επιτυχημένης της συνεργασίας με τον Όμιλο Volkswagen τα
τελευταία 46 χρόνια.



Σε συνεργασία με την Kosmocar Α.Ε., θα
ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας και την παροχή υπηρεσιών στην Ελληνική αγορά
”, δήλωσε
ο
Werner
Eichhorn, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ŠKODA για Πωλήσεις και Μάρκετινγκ και συμπλήρωσε: “H Kosmocar A.E. είναι μια πολύ αξιόπιστη και
έμπειρη εταιρεία και ως εκ τούτου ο καλύτερος
δυνατός συνεργάτης.”



Από την 1η Ιουνίου η ŠKODA θα ενισχύσει τη
θέση της στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτων σε συνεργασία με την
εταιρεία Kosmocar Α.Ε. η οποία έχει αποδεδειγμένα μια μακροχρόνια κι επιτυχημένη
συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen. Στα επόμενα χρόνια, η μάρκα θα αναπτύξει
την γκάμα των αυτοκινήτων της με γοργούς ρυθμούς ενσωματώνοντας μοντέρνα
σχεδιαστικά πρότυπα. Στόχος του Τσέχου κατασκευαστή αυτοκινήτων
είναι η σταθερή αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα.

Τώρα σειρά έχει το εξουσιοδοτημένο δίκτυο

Μετά την επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ Kosmocar και Skoda σειρά έχει το εξουσιοδοτημένο δίκτυο αντιπροσώπων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr στελέχη από τον όμιλο Kosmocar έχει «σαρώσει» όλη την Ελλάδα καταθέτοντας στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους Skoda της Βιαμάρ (πρώην εισαγωγέας αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα) τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτουν για να παραμείνουν στο επίσημο δίκτυο διανομέων της νέας εισαγωγικής εταιρείας οι οποίες είναι υψηλές και μεγάλο κόστος.

Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της Kosmocar τις προϋποθέσεις τις θέτει το εργοστάσιο και όχι η εισαγωγική εταιρεία και υπάρχει η πρόθεση από την εταιρεία να διευκολύνει όσους αντιπροσώπους επιθυμούν να παραμείνουν στο επίσημο δίκτυο να εξοφλήσουν τα επόμενα χρόνια τις όποιες επενδύσεις επιβάλει το εργοστάσιο…

Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει και το επίσημο δίκτυο της Kosmocar μεταξύ των οποίων κάποιοι επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν την Skoda στην περιοχή που δραστηριοποιούνται «εκτοπίζοντας» τους ανταγωνιστές τους που ανήκαν στο επίσημο δίκτυο της Βιαμάρ.

Οι τελικές αποφάσεις από την Kosmocar πάντως δεν έχουν ληφθεί ακόμη…


Ποια είναι η Kosmocar

Η KOSMOCAR Α.Ε., με ημερομηνία ίδρυσης το 1970, είναι ο επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων VW και AUDI στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων κατάφερε να χαράξει μία επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους πελάτες-κατόχους των δημοφιλών αυτοκινήτων VOLKSWAGEN και AUDI. Είναι δε η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα στο χώρο του αυτοκινήτου που ανέπτυξε από το 1970 ένα πλήρες δίκτυο ολοκληρωμένων συγκροτημάτων 3 σημείων (πωλήσεις, service, ανταλλακτικά).

Αυτή η ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία της KOSMOCAR στην Ελλάδα δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει στην επέκταση της συνεργασίας της με τον Όμιλο της VOLKSWAGEN A.G αναλαμβάνοντας τον Ιούνιο του 2006 την εκπροσώπηση της BENTLEY ενώ τον Μάρτιο του 2008 ανακηρύχθηκε Επίσημος Επισκευαστής της Lamborghini και ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2008 επελέγη να εκπροσωπεί και την Bugatti Automobiles S.A.S.. Τον Ιανουάριο του 2013 και λίγους μόνο μήνες μετά την απόκτηση της θρυλικής κατασκευάστριας μοτοσυκλετών Ducati, από την Audi AG, μέσω της θυγατρικής της Lamborghini S.P.A. η Kosmocar Α.Ε. αναλαμβάνει και την εκπροσώπηση της Ducati στην Ελλάδα και την Κύπρο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.