Quantcast
Η Μercedes θα διώξει από το θρόνο τη BMW - enikonomia.gr
share

Η Μercedes θα διώξει από το θρόνο τη BMW

δημοσιεύτηκε:

Με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τη βασική της αντίπαλο, την BMW, έχουν αυξηθεί φέτος οι πωλήσεις της Mercedes-Benz.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία προς την επίτευξη του στόχου της να εκθρονίσει την ανταγωνίστρια φέτος.

Οι αποστολές της Mercedes εκτοξεύτηκαν κατά 12% σε 1,17 εκατ. οχήματα κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους μέχρι και τον Ιούλιο, έναντι μιας ανόδου 5,6% που έχουν εμφανίσει οι πωλήσεις της ομώνυμης μάρκας της BMW.

Βάσει των στοιχείων, η Mercedes προπορεύεται της BMW κατά 30.000 αυτοκίνητα, διευκρινίζει το Bloomberg.

Την τρίτη θέση κρατά παραδοσιακά η Audi, της οποίας οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 5,2% κατά το διάστημα αυτό, σε 1,1 εκατ. οχήματα.

Οι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες «κονταροχτυπιούνται» για την κορυφή στις παγκόσμιες πωλήσεις, την οποία έχει καταλάβει η BMW από το 2005 και μετά. Προς το παρόν φαίνεται ότι η Mercedes θα κερδίσει φέτος την πρωτιά, μετά την ενίσχυση της σειράς SUV με προσθήκες όπως το crossover GLC και χάρη σε μια νέα εκδοχή του επιχειρηματικού sedan E-Class.

Πάντως, παρά τη μεγάλη σημασία των πωλήσεων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν και την κερδοφορία τους αντιστεκόμενες στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν εκπτώσεις για να πιάσουν τους στόχους τους. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η Mercedes της Daimler εμφάνισε μια προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων, της τάξης του 10%. Για την BMW το ποσοστό αυτό ήταν 9,5%, ενώ το προσαρμοσμένο περιθώριο της Audi ήταν 8,4%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.