Quantcast
Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) του ΕΒΕΑ στο Web Summit 2023 - enikonomia.gr
share

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) του ΕΒΕΑ στο Web Summit 2023

δημοσιεύτηκε:

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ συμμετείχε, μαζί με δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις της, στο Web Summit, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του παγκόσμιου οικοσυστήματος καινοτομίας, που φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα.

Στην αποστολή το «παρών» έδωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία, εκτός από την επίσκεψη στο εθνικό περίπτερο που διοργανώθηκε από την Enterprise Greece, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνητικών οργανισμών και επενδυτές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, η κ. Εφραίμογλου επισκέφθηκε το περίπτερο της Αυστρίας, καθώς ήταν η χώρα που συμμετείχε με την πολυπληθέστερη αποστολή στο Web Summit και πραγματοποιήθηκαν πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις με τις start-ups της Θ.Ε.Α. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με αντιπροσωπεία του Λουξεμβούργου και του πορτογαλικού κυβερνητικού οργανισμού προώθησης επενδύσεων AICEP.

Πέραν του εθνικού περιπτέρου, οι start-ups της Θ.Ε.Α., με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν σε δικό τους χώρο και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις δικτύωσης με επενδυτές, πιθανούς πελάτες, experts και start-ups από το διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας.

Οι δέκα start-ups είναι: Wellbee Medical Data, GRAPEVINE DIGITAL, Unlimited Adrenaline, VIVESTIA, Workadu, Campsaround, Keyvoto, Evryka, Phasmatic, Quantum Neural Technologies S.A. (QNT S.A.).

Η δήλωση της κ.  Εφραίμογλου

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αποστολής στο Web Summit 2023, η κ. Εφραίμογλου δήλωσε: «Ως ΕΒΕΑ πρωταγωνιστούμε εδώ και μία δεκαετία στην προσπάθεια για την ενδυνάμωση και τη διεθνοποίηση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς πιστεύουμε ότι η παραγωγική αξιοποίηση της γνώσης μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο-κλειδί στην προσπάθεια για ταχύτερη και ταυτόχρονα ανθεκτική ανάπτυξη. Το ΕΒΕΑ ήταν το πρώτο επιμελητήριο στην Ελλάδα που δημιούργησε Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων. Μέχρι τώρα, η Θ.Ε.Α. έχει φιλοξενήσει πολλές δεκάδες αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους. Με τη συμμετοχή τους σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για την καινοτομία, δίνουμε τη δυνατότητα στις ομάδες να αντλήσουν πολύτιμη εμπειρία, τεχνογνωσία, δικτύωση και όραμα για την ανάπτυξή τους. Φέτος, συμμετείχαμε για μία ακόμη χρονιά στο Web Summit, την κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο για την καινοτομία, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι δέκα start-ups που συμμετείχαν αποκόμισαν πολλές και σημαντικές εμπειρίες, πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις με επενδυτές, πελάτες, experts, οι οποίες ήταν υψηλού επιπέδου και πολλά υποσχόμενες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.