Quantcast
Inditex: Νέο κατάστημα Zara στη Νέα Υόρκη - enikonomia.gr
share

Inditex: Νέο κατάστημα Zara στη Νέα Υόρκη

δημοσιεύτηκε:

H Inditex προχώρησε πρόσφατα στην αγορά καταστήματος 4.400 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Soho στη Νέα Υόρκη, με στόχο να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά σύγχρονο κατάστημα Zara στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στο 503-511 της λεωφόρου Broadway, και αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την περιοχή. Η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της εταιρείας εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο που υλοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση ανήλθε στο ποσό των 280 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Inditex δήλωσε σχετικά με την εξαγορά «Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς και είναι ενδεικτικό της στρατηγικής που υλοποιούμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η στρατηγική μας θα έχει ως πυλώνες ανάπτυξης τέτοια σημεία πώλησης αλλά και ενίσχυση της παρουσίας μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Το συγκεκριμένο κατάστημα στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας John B. Snook το 1878 και είναι ένα από τα πρώτα κτίρια στις ΗΠΑ που έχει κατασκευαστεί με κολώνες από σίδερο.

Το κατάστημα εκτιμάται πως θα ανοίξει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό στα τέλη του 2015. Υπογραμμίζεται πως στις προτεραιότητες της εταιρείας είναι η δημιουργία ακόμη ενός καταστήματος Zara αυτή τη φορά 2.800 τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή του Μανχάταν. Το ανακαινισμένο κατάστημα της εταιρείας στην Πέμπτη λεωφόρο αναμένεται να ανοίξει μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, έχοντας πλέον συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως τα σχέδια της Inditex για τις ΗΠΑ δεν περιορίζονται στη Νέα Υόρκη καθώς ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία τουλάχιστον 12 νέων καταστημάτων εντός της τρέχουσας χρονιάς σε πόλεις όπως το New Jersey, το Las Vegas, το Los Angeles,το San Diego, η Βοστώνη, το Sacramento, το Houston, το Dallas, το Chicago, το Seattle.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.