Quantcast
Infobank Hellastat: «Ανθεί» ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Infobank Hellastat: «Ανθεί» ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δείκτης του κύκλου εργασιών για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, γραφεία οργανωμένων ταξιδιών κ.λπ. που καταρτίζει η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς το 2014 η αύξηση που κατέγραψαν ήταν στο 6,6%.

Όπως τονίζεται σε μελέτη της Infobank Hellastat Α.Ε ο ευρύτερος τουριστικός τομέας της χώρας την τελευταία διετία ευνοήθηκε από την ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών.

Στη μελέτη της Infobank Hellastat, που αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 334 επιχειρήσεων, καταγράφεται ενίσχυση του κύκλου εργασιών των εν λόγω επιχειρήσεων για το 2013 σε ποσοστό 28% σε σχέση με το 2012 φτάνοντας τα 1,32 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου, όπως τονίζει η μελέτη, προήλθε από τον εταιρικό μετασχηματισμό της Mouzenidis Travel A.E. και την ίδρυση της Meeting Point Hellas A.E.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων, αυτά ανήλθαν το 2013 στα 61,3 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 22,3% σε σχέση με το 2012, ενώ το δείγμα, πάντα σύμφωνα με την έρευνα, εμφάνισε κέρδη προ φόρων 24,7 εκατ. ευρώ έναντι 2,3 εκατ. ευρώ το 2012.

Τέλος η μέση αποδοτικότητα Ιδίων Κεφαλαίων (RοΕ) αυξήθηκε στο 15,2%, από 8,5% το 2012.

Σύμφωνα με την Αγλαΐα Μπαζιώτου, της Infobank Hellastat: «Οι φορείς του κλάδου εκτιμούν ότι το τρέχον έτος η αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, καθώς σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις ο αριθμός των τουριστών στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια.

Πάντως, αρκετοί παράγοντες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς η επαλήθευση αυτών των προβλέψεων εξαρτάται από τη διαμόρφωση του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού της χώρας το επόμενο διάστημα. Η ανησυχία αυτή αποτυπώνεται στην ανάσχεση του αριθμού των προκρατήσεων μέχρι στιγμής, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψουν περαιτέρω απώλειες από τη Ρωσία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.