Quantcast
Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της Eurolife - enikonomia.gr
share

Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της Eurolife

δημοσιεύτηκε:

Ξεκίνησε ο έλεγχος στοιχείων για την πώληση της Eurolife, θυγατρική 100% της Eurobank.

Αμερικάνικα funds φέρεται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ωστόσο τίποτα δεν προεξοφλείται επί της παρούσης και οι συνομιλίες βρίσκονται εν εξελίξει.

Ο Ομιλος Eurobank στον οποίον η Fairfax κατέχει μερίδιο 16,88% στοχεύει να προβεί στην πώληση του 80%, ελαχίστως, της συμμετοχής και ο πήχυς για την ολοκλήρωση της συμφωνίας φέρεται να τοποθετείται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται οι σχεδιασμοί για την πώληση της Eurolife είχαν αναβληθεί από αρχές του καλοκαιριού καθώς αναμένονταν να ληφθούν πρωτίστως αποφάσεις των βασικών μετόχων και να καθοριστεί η πορεία της Eurobank.

Η Εurolife έχει συνέργειες σε θέματα bancassurance με την Eurobank όπου είναι και το κλειδί των συνομιλιών για την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου της Eurobank.

Η Eurolife έχει ενισχύσει τα μερίδια της στο κλάδο Ζωής και Γενικών Ασφαλειών ενώ, έχει καταβάλλει κλάδο Ασφαλειών Ζωής, αποζημιώσεις σε 33.783  δικαιούχους συνολικά το ποσό των 22.082.594 ευρώ. Στο κλάδο Γενικών Ασφαλειών, στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 κατέβαλλε συνολικά το ποσό των 6.681.639 ευρώ σε 5.421 περιπτώσεις ζημιών. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.