Quantcast
Ξενάγηση Κατάινεν στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Apivita - enikonomia.gr
share

Ξενάγηση Κατάινεν στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Apivita

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Επίσκεψη στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Apivita, που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, πραγματοποιεί αυτές τις ώρες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάϊνεν.  Μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη το πρόγραμμα περιλαμβάνει την περιήγηση στο πρότυπο εργοστάσιο της εταιρείας – που εκτείνεται σε 6.830 τ.μ. και αποτελεί προσομείωση κυψέλης – και το οποίο έχουν δημιουργήσει με ιδιαίτερο μεράκι ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι επενδύσεις αποτελούν βασική προτεραιότητα, δεδομένου ότι μπορούν να μετατραπούν σε μοχλό ανάκαμψης της οικονομίας. Όσον αφορά την εταιρεία Apivita, δεν είναι η πρώτη φορά που την επισκέπτεται ανώτατο ευρωπαϊκό κλιμάκιο, δεδομένου ότι αποτελεί μία πρότυπη ελληνική επιχείρηση που έχει καταφέρει να συνδυάσει με επιτυχία τον πρωτογενή τομέα με την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων της ελληνικής γης και με την εξωστρέφεια.

Επί τριάντα έξι χρόνια στηρίζει την ελληνική αειφόρο πράσινη επιχειρηματικότητα, συνεργάζεται με 600 οικογένειες, συμμετέχει σε 10 ερευνητικά προγράμματα και απασχολεί 330 εργαζομένους σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιαπωνία, διαθέτοντας παρουσία σε 14 αγορές, μεταξύ των οποίων σε Χονγκ Κονγκ, Κύπρο, Ρουμανία, Αγγλία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή καλλυντικών,  συσκευασία μελιού, γύρης και βασιλικού πολτού. Στις εγκαταστάσεις της λειτουργούν επίσης εργαστήρια, γραφεία εκπαίδευσης, σίτισης προσωπικού, SPA, εκδηλώσεων και ενημέρωσης κοινού.

Παρά τις προκλήσεις στο παγκόσμιο περιβάλλον, η ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών, συνεχίζει να αναπτύσσει δυναμικά την επιχειρηματική της δραστηριότητα και να καινοτομεί.

Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει περισσότερα από 340 προϊόντα, στα οποία αξιοποιούνται 52 φυτά, που είτε καλλιεργούνται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είτε παρέχονται από συνεργαζόμενους καλλιεργητές και συλλέκτες άγριων φυτών σε όλη τη χώρα. Επίσης, έχει δημιουργήσει τράπεζα ελληνικών σπόρων για 80 είδη φυτών, την οποία έχει ως στόχο να εμπλουτίσει σταδιακά. Από τις κυριότερες καινοτομίες της αποτελούν τα ελληνικά βότανα  και τα μελισσοκομικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν πρώτες ύλες με εξαιρετικές ιδιότητες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.