Quantcast
Jumbo: Αύξηση 7,7% στις πωλήσεις - enikonomia.gr
share

Jumbo: Αύξηση 7,7% στις πωλήσεις

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 7,7% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά το εξάμηνο από τον Ιούλιο 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο 2014 και ανήλθαν στα 341,13 εκατ. ευρώ από 316,74 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως παρατηρεί η εταιρεία, ο συνδυασμός των κακών καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα με το αρνητικό κλίμα στο λιανεμπόριο εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, επηρέασαν αρνητικά την πορεία των πωλήσεων και περιόρισαν τη σημαντική βελτίωση των μεγεθών που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις για το εξάμηνο που σημείωσαν τα ίδια καταστήματα στην Ελλάδα δεν αυξήθηκαν και παρέμειναν στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Σε αντιδιαστολή, οι πωλήσεις των καταστημάτων σε Κύπρο και Βουλγαρία παρουσιάζουν διψήφιο ρυθμό αύξησης στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συνεισφορά των καταστημάτων της Ρουμανίας, όπου τα παλαιά σημείωσαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τα δε καινούργια εξίσου εντυπωσιακές πωλήσεις.

Η αρρυθμία στην ελληνική αγορά εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και γι’ αυτό η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση του προϋπολογισμού του Ομίλου για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών μεταξύ +4% έως +6%.
.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.