Quantcast
Κέρκυρα: Αλλάζει χέρια το θρυλικό ξενοδοχείο Corfu Palace - Τα συγκινητικά λόγια του ιδιοκτήτη του - enikonomia.gr
share

Κέρκυρα: Αλλάζει χέρια το θρυλικό ξενοδοχείο Corfu Palace – Τα συγκινητικά λόγια του ιδιοκτήτη του

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζει χέρια το εμβληματικό ξενοδοχείο Corfu Palace στην Κέρκυρα, το οποίο βρισκόταν τα τελευταία 33 χρόνια στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Χρήστου Φωκά. Το ξενοδοχείο περνάει στον Ολλανδό επιχειρηματία Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής της πολυεθνικής Ρέγκεμποργκ.

Με ανοιχτή επιστολή του ο Χρ. Φωκάς αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «στα 33 αυτά χρόνια, το ξενοδοχείο πέρασε αρκετά υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά. Με την άψογη συμπαράσταση του προσωπικού, με τον επαγγελματισμό του, την ευγένεια και την εμπιστοσύνη του, ξεπεράσαμε όλες τις τρικυμίες, έχοντας πάντοτε πρώτη προτεραιότητά μας να τηρούμε όλες μας τις υποχρεώσεις – ηθικές και υλικές – έναντι του προσωπικού μας και κάθε τρίτου και φυσικά έναντι της κερκυραϊκής κοινωνίας».

corfu palace

Αναλυτικά η επιστολή του:

Αγαπητοί φίλοι, το 1962 φεύγοντας από την Κέρκυρα σε ηλικία μόλις 24 ετών ξεκίνησα η επαγγελματική μου σταδιοδρομία στην Ελβετία δημιουργώντας σταδιακά έναν όμιλο επιχειρήσεων. Εντούτοις οι δραστηριότητες μου δεν με εμπόδισαν να έρχομαι τακτικά στο νησί μας με την οικογένειά μου. Μετά τον θάνατο της μητέρας μου την δεκαετία του 1980 γνωρίσαμε το Corfu palace ως πελάτες και συνδεθήκαμε συναισθηματικά με αυτό το εμβληματικό ξενοδοχείο και ιδιαίτερα με τους ανθρώπους του, πολλοί από τους οποίους συνέχισαν να είναι μέχρι σήμερα μαζί μας. Το 1990 προχωρήσαμε στην αγορά του και στην εκτεταμένη ανακαίνισή του.

Έχουμε πολλά να θυμόμαστε από κείνη την περίοδο με ξεχωριστή στιγμή την φιλοξενία των Ευρωπαίων ηγετών κατά τη σύνοδο κορυφής το 1994.

Από το 1962 φέτος το 2023 προσωπικά συμπλήρωσα 61 χρόνια στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και ως επικεφαλής του ομίλου μας 33 συνεχή χρόνια στο τιμόνι του Corfu palace.

Στα 33 αυτά χρόνια το ξενοδοχείο μας πέρασε αρκετά υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά με την άψογη συμπαράσταση του προσωπικού με τον επαγγελματισμό του την ευγένεια και την εμπιστοσύνη του ξεπεράσαμε όλες τις τρικυμίες έχοντας πάντοτε πρώτη προτεραιότητα μας να τηρούμε όλες μας υποχρεώσεις ηθικές και υλικές έναντι του προσωπικού μας και κάθε τρίτου και φυσικά έναντι της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Έτσι το ξενοδοχείο διαμόρφωσε το όνομα που έχει σήμερα και έτσι είχαμε την χαρά και την τιμή να παράσχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πολλές χιλιάδες επισκέπτες που αγάπησαν το ξενοδοχείο μας και το νησί μας.

Είμαι σίγουρος ότι και με την νέα ιδιοκτησία το προσωπικό μας θα συνεχίσει να προσφέρει τις άψογες υπηρεσίες του, όπως έκανε μέχρι σήμερα, και είναι προφανές ότι η οικογένεια μου και εγώ θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τόσο συναισθηματικά όσο και ηθικά.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διευθυντή του Corfu palace και σε όλο το προσωπικό μας ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χρ. Φωκάς επεσήμανε, ότι θα ήθελε το ξενοδοχείο να κρατήσει τον χαρακτήρα του (old ladys Hotel) και έχει εκφράσει την άποψη αυτή στον νέο ιδιοκτήτη. Δήλωσε ότι αποχωρεί με τις καλύτερες αναμνήσεις από τους χιλιάδες επώνυμους που φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο του, ενώ εξήρε την προσφορά του προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του για τη μη αναγνώριση της προσφοράς του στον πολιτισμό από τα υπουργεία και την πλειοψηφία των φορέων, πλην του δήμου Κερκυραίων. Ο Χρ. Φωκάς δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μουσείο “Καποδίστρια“, το οποίο στήριξε με θέρμη και ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους συνεργάτες του μουσείου.

Το ξενοδοχείο Corfu Palace σχεδιάστηκε από τον Κερκυραίο αρχιτέκτονα Περικλή Σακελλάριο, όπως και το Δημοτικό Θέατρο, η Εθνική Τράπεζα, το Τελωνείο, το αεροδρόμιο ενώ στην ιδιοκτησία του Χρήστου Φωκά περιήλθε το 1990. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι νέοι ιδιοκτήτες θα προχωρήσουν σε ανακαίνιση του κτιρίου, μόλις ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.