Quantcast
Κοντά στην τελική συμφωνία ΔΕΣΦΑ - Socar - enikonomia.gr
share

Κοντά στην τελική συμφωνία ΔΕΣΦΑ – Socar

δημοσιεύτηκε:

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ με τις τρεις πλευρές (Socar, κυβέρνηση και Snam) να έχουν κλείσει όλα τα επίμαχα θέματα και να καταπιάνονται με τα κείμενα των δύο συμφωνιών μεταβίβασης.
Οι επαφές ξεκίνησαν αμέσως μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Αμπντουλάγιεφ και με ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού προς το ελληνικό κλιμάκιο, επικεφαλής του οποίου ανέλαβε ο στενός συνεργάτης του Δημήτρης Λιάκος, για κλείσιμο της υπόθεσης ΔΕΣΦΑ μέσα στον Οκτώβριο.
Δύο περίπου εβδομάδες πριν εκπνεύσει η νέα κρίσιμη προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου που λήγει η νέα παράταση της εγγυητικής της Socar, oι τρεις πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε όλα τα κρίσιμα θέματα, με την ελληνική κυβέρνηση .

Αυτό που απομένει, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι τα κείμενα των συμφωνιών μεταβίβασης τα οποία εξετάζονται λεπτομερώς από τα κλιμάκια των τριών πλευρών.



Σημειωτέον ότι η πρώτη έκδοση τιμολογίων με βάση τον νέο κανονισμό θα έχει ως έτος αναφοράς το 2015, ως έτος υπολογισμού το 2016 και θα αφορά στην περίοδο 2017-2018. Το 2018 πρόκειται να γίνει η πρώτη τακτική αναθεώρηση των τιμολογίων, με έτος αναφοράς το 2017 και θα αφορά στην περίοδο 2019-2022. Το 2022 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη τακτική αναθεώρηση, με έτος αναφοράς το 2021 για την περίοδο 2023-2026, και από εκεί και έπειτα, οι αναθεωρήσεις θα γίνονται με βάση τον κανονισμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.