Quantcast
Μ. Τσαμάζ: Ο ΟΤΕ παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής - enikonomia.gr
share

Μ. Τσαμάζ: Ο ΟΤΕ παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής

δημοσιεύτηκε:

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει ο όμιλος ΟΤΕ λόγω των συνθηκών στην αγορά, διατηρώντας ωστόσο στο ακέραιο τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για έλεγχο του κόστους και αύξηση των ταμειακών ροών, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου για το 2015, ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ εκτίμησε πως το 2015 αναμένεται να συνεχιστεί η σταθεροποίηση των επιδόσεών του ΟΤΕ στην Ελλάδα, τόσο στην σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία. Όπως αναφέρθηκε, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και μετά από επτά χρόνια μείωσης, τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας σημείωσαν αύξηση, καταδεικνύοντας την επιτυχημένη μεταστροφή της σταθερής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ 3μηνο του 2015, ο Μ. Τσαμάζ υποστήριξε πως ο ΟΤΕ προσδοκά σημαντικά οφέλη από τη συνδρομητική τηλεόραση.

Επίσης, εκτίμηση πως η απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League από την επόμενη περίοδο θα ενισχύσουν την πλατφόρμα και θα αυξηθεί αισθητά η συνδρομητική βάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α’ 3μηνο του 2015 ανήλθαν στα 40,4 εκ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 27,6%.

Σε προσαρμοσμένη βάση, εξαιρουμένων έκτακτων εξόδων, ο όμιλος κατέγραψε κέρδη 53,9 εκατ. ευρώ, έναντι 57,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ο όμιλος κατέγραψε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο βελτιωμένες τάσεις στον κύκλο εργασιών σημειώνοντας μείωση 2,4% στα συνολικά έσοδα.

Εξαιρουμένης της επίδρασης των πρόσφατων μειώσεων στα τέλη τερματισμού, κυρίως στη Ρουμανία από την 1η Απριλίου 2014, τα έσοδα του Ομίλου θα είχαν αυξηθεί σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2014.

Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και μετά από επτά χρόνια μείωσης, τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας σημείωσαν αύξηση, καταδεικνύοντας την επιτυχημένη μεταστροφή της σταθερής τηλεφωνίας.

Οι συνεχείς προσπάθειες για ενίσχυση της εμπειρίας του πελάτη και των προϊόντων και υπηρεσιών αποδίδουν καρπούς.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.