Quantcast
"Μάχη" τραπεζών - ασφαλιστικών για την πίτα της ασφάλισης δανείων - enikonomia.gr
share

“Μάχη” τραπεζών – ασφαλιστικών για την πίτα της ασφάλισης δανείων

δημοσιεύτηκε:

Σε φάση “πολέμου” που δεν θα αργήσει να βγει στην επιφάνεια βρίσκονται τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες για την πίτα της ασφάλισης δανείων. Οι ασφαλιστικές που λειτουργούν ανεξάρτητα από τραπεζικούς ομίλους και δεν έχουν συνάψει συμβάσεις διάθεσης προϊόντων διαμαρτύρονται ήδη αρμοδίως (Υπουργείο Ανάπτυξης ) ότι οι τράπεζες χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές στην ασφάλιση δανείων ενώ έχουν μαζί τους και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι χάνουν τις προμήθειες.

Κατά τις ασφαλιστικές και τους διαμεσολαβητές, οι τράπεζες ασκούν πιέσεις ώστε οι δανειολήπτες να αγοράζουν ασφαλιστήρια από τις ίδιες ανεξάρτητα αν αυτά τα ασφαλιστήρια παρέχουν πλήρη κάλυψη στον δανειολήπτη ή είναι ελκυστικά από πλευράς τιμολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες την τελευταία τριετία έχουν αυξήσει σημαντικά την ασφαλιστική παραγωγή κλάδων περιουσίας και ατυχημάτων, ζωής και υγείας. Το μερίδιο του banacassurance από τις ατομικές ασφαλίσεις ζωής το 2021 έφτασε στο 49,6% ξεπερνώντας ελάχιστα το συνολικό μερίδιο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αποκλειστικής και μη αποκλειστικής συνεργασίας που διαμορφώθηκε στο 49.2%.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες σημειώνουν ότι δεν απαγορεύουν στο δανειολήπτη να ασφαλιστεί όπου αυτός επιθυμεί και πως τα προϊόντα που προσφέρουν είναι άκρως ανταγωνιστικά και από πλευράς παρεχόμενων καλύψεων και από πλευράς τιμολόγησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.