Quantcast
Μεγάλο deal στον ξενοδοχειακό κλάδο - enikonomia.gr
share

Μεγάλο deal στον ξενοδοχειακό κλάδο

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας επιφέρει η συγχώνευση του ομίλου ΣΑΝΗ Α.Ε., των αδελφών Ανδρέα και Σταύρου Ανδρεάδη, και της εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων Ikos Hotel Management.

Η εταιρεία Ikos Hotel Management έχει συσταθεί από κοινού από τη ΣΑΝΗ Α.Ε. και το επενδυτικό fund Oaktree Capital Management -οι οποίες συνεργάζονται τoν τελευταίο χρόνο-, με στόχο τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας με την εμπορική επωνυμία Ikos Resorts. Οι δύο πολυτελείς μονάδες της Ikos Resorts, το Ikos Olivia (το πρώην Gerakina Beach που ανήκε στην Εθνική Τράπεζα) και το Ikos Oceania, βρίσκονται στη Χαλκιδική.

Βασικοί μέτοχοι του νέου ομίλου είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P., ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Ο όμιλος θα διοικείται από τους Σταύρο Α. Ανδρεάδη στη θέση του προέδρου και Ανδρέα Α. Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin από τις θέσεις των διευθύνοντων συμβούλων.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων 200 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, σε πρώτη φάση και για την ενδυνάμωση των δύο brands υλοποιούνται ήδη επεκτάσεις και αναβαθμίσεις στις μονάδες Sani Asterias, Sani Club, Sani Marina, Ikos Oceania και Ikos Olivia.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.