Quantcast
Μεγάλου: Νέες χρηματοδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ σε αγροτικούς συνεταιρισμούς - enikonomia.gr
share

Μεγάλου: Νέες χρηματοδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ σε αγροτικούς συνεταιρισμούς

δημοσιεύτηκε:

Σε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ σε αγροτικούς συνεταιρισμούς το 2020 στοχεύει η Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανανεώσεις πιστωτικών ορίων, δήλωσε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλός της Χρήστος Μεγάλου, στη διάρκεια δείπνου εργασίας στο πλαίσιο της 28ης διεθνούς έκθεσης Agrotica.

“Σήμερα εξυπηρετούμε πάνω από 300 αγροτικούς συνεταιρισμούς με ενεργά χρηματοδοτικά όρια ύψους 400 εκατ. ευρώ”, σημείωσε o κ.Μεγάλου, ανακοινώνοντας ότι το 2019 οι καθαρές χορηγήσεις της Τράπεζας προς τους αγροτικούς συνεταιρισμούς αυξήθηκαν άνω των 70 εκατ. ευρώ.

“Για το 2020 οι στόχοι είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι”,πρόσθεσε, αναφερόμενος στις νέες χρηματοδοτήσεις, που θα προσεγγίσουν όπως είπε τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι αυτή η αύξηση συμβαδίζει με την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει κυρίαρχη θέση στον αγροδιατροφικό τομέα, με συντριπτικό μερίδιο αγοράς στη χρηματοδότηση των συλλογικών οντοτήτων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη χώρα με αυτοτελή και εξειδικευμένη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Τραπεζικής.

Ο κ. Μεγάλου επανέλαβε ότι ο στόχος της τράπεζας για τις νέες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών για το 2020 αυξήθηκε στα 5 δισ. ευρώ από 4 δισ. το 2019. Διευκρίνισε δε ότι τα 4 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.