Quantcast
Μειώθηκαν κατά 3,3% οι πωλήσεις της Yalco - enikonomia.gr
share

Μειώθηκαν κατά 3,3% οι πωλήσεις της Yalco

δημοσιεύτηκε:

Η YALCO – Σ.Δ. Κωνσταντίνου & Υιός ΑΕ συνεχίζει την πορεία διαρκούς βελτίωσης των αποτελεσμάτων της. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά το γεγονός ότι το οικονομικό περιβάλλον παραμένει δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο, η εταιρεία κατάφερε – σε επίπεδο ομίλου – να διατηρήσει, για το πρώτο εξάμηνο του 2016, αντίστοιχα επίπεδα πωλήσεων με το 2015, καταγράφοντας οριακή μείωση της τάξης του 3,3%».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία ολοκλήρωσε στην τρέχουσα χρήση το φορολογικό έλεγχο πέντε ανέλεγκτων χρήσεων με συνολική καθαρή επιβάρυνση 264 χιλ. ευρώ, ενώ, ενόψει της επικείμενης συμφωνίας διακανονισμού των υπολοίπων προηγούμενων κυρίως χρήσεων της Μαρινόπουλος ΑΕ προχώρησε σε πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων συνολικού ύψους 340 χιλ. ευρώ.
Η συνολική επιβάρυνση των αποτελεσμάτων από τα δύο αυτά γεγονότα που αφορούν προηγούμενες χρήσεις, ανήλθε σε 604 χιλ. ευρώ περίπου. Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα έκτακτα γεγονότα, τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της μητρικής που αφορούν αποκλειστικά το 2016 ανήλθαν σε 676 χιλ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο πλέον του 60%, σε σχέση με το 2015, ενώ σε επίπεδο ομίλου τα αντίστοιχα κέρδη ανήλθαν σε 891 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 31%».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.