Quantcast
Μυτιληναίος: Αύξηση καθαρών κερδών 50% στο πρώτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Μυτιληναίος: Αύξηση καθαρών κερδών 50% στο πρώτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη αύξηση κερδοφορίας πέτυχε το πρώτο τρίμηνο ο Όμιλος Μυτιληναίου , με βασικό άξονα στρατηγικής την εξωστρέφεια ως αντίβαρο στο αρνητικό εγχώριο περιβάλλον.

Στο τρίμηνο επιτεύχθηκε σημαντική αύξηση κερδοφορίας του Τομέα Μεταλλουργίας, που αποτέλεσε το βασικό μοχλό για τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου.

Ισχυρά αποτελέσματα πέτυχε και η ΜΕΤΚΑ, με υψηλά λειτουργικά περιθώρια.

Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις μονάδες του Ομίλου κατά 11,6% σε καθεστώς παρατεταμένης αβεβαιότητας σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Αναλυτικότερα, στο Α’ Τρίμηνο του 2015 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, διαμορφώθηκε στα €320,6 εκατ., έναντι των € 343,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (μείωση 6,6%).

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €74,7 εκατ. από €67,7 εκατ. το Α’ Τρίμηνο του 2014 (αύξηση 10,4%), ενώ τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε €22,8 εκατ., έναντι €15,2 εκατ. το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση 49,7%.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά το Α’ Τρίμηνο του 2015, ο Όμιλος κατόρθωσε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις έντονες προκλήσεις, από την παρατεταμένη αστάθεια που χαρακτηρίζει το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, αυξάνοντας την κερδοφορία του.

Το επόμενο διάστημα ο Όμιλος θα παραμείνει σταθερός στους στόχους για δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών, αυστηρό έλεγχο του κόστους και στρατηγική ενδυνάμωση της παρουσίας του στις διεθνείς αγορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.