Quantcast
Μυτιληναίος: Το 2016 θα είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις - enikonomia.gr
share

Μυτιληναίος: Το 2016 θα είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξη για την πορεία των οικονομικών μεγεθών για το σύνολο της φετινής χρονιάς, εμφανίστηκε χθες η διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίος, κατά την τηλεδιάσκεψη (conference call) με αναλυτές.

Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να είναι καλύτερο σε σύγκριση με το πρώτο, ενώ σε ότι αφορά ειδικότερα τη ΜΕΤΚΑ ανακοινώθηκε και η ανάληψη του έργου για το πρώτο solar farm στο Ιράν, ισχύος 10 MW.

Ειδικότερα, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Σημειώνεται ότι στην περυσινή χρήση το πρώτο εξάμηνο ο όμιλος είχε πετύχει υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το δεύτερο, ενώ φέτος αναμένεται το αντίστροφο.

Ειδικότερα, για τον τομέα ενέργειας δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη των μεγεθών στο δεύτερο εξάμηνο. Θέλουμε να προχωρούμε σταδιακά αλλά σταθερά, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας της Protergia με την Cosmote στη λιανική αγορά. Στο δεύτερο εξάμηνο τα αποτελέσματα του τομέα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, λόγω και των ΑΔΙ, καθώς, υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πρώτοι μήνες του έτους πήγαν χαμένοι.

Για τον τομέα μεταλλουργίας, είπε ότι η η υψηλή προσφορά από την Κίνα δημιουργεί πιέσεις στην τιμή του αλουμινίου, ενώ προανήγγειλε νέο πρόγραμμα περικοπής του κόστους, το τρίτο συνολικό μετά τα «Μέλλον» και «Excellence», για να διασφαλισθεί η «θωράκιση» της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί την περίοδο 2017-2018.

Ο επικεφαλής της ΜΕΤΚΑ, κ. Γιάννης Μυτιληναίος, ανακοίνωσε την ανάληψη του πρώτου έργου στο Ιράν για την κατασκευή solar farm, ισχύος 10 MW. Το έργο είναι στο στάδιο της υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη της χρονιάς.

Σε ότι αφορά το project για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 900 MW, έχει ήδη υπογραφεί το σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι το ιρανικό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο από το διεθνές τραπεζικό σύστημα, εμπόδιο που μόλις αρθεί θα επιταχύνει τις διαδικασίες ενός έργου που θα ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της METKA.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.