Quantcast
Ν. Ροδόπουλος: Να επαναδραστηριοποιηθεί το Συμβούλιο Εφοδιαστικής Αλυσίδας - enikonomia.gr
share

Ν. Ροδόπουλος: Να επαναδραστηριοποιηθεί το Συμβούλιο Εφοδιαστικής Αλυσίδας

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Στην ενίσχυση της θέσης που έχει ο κλάδος των logistics στην ελληνική οικονομία θα δώσει προτεραιότητα ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Νικόλαος Ροδόπουλος.  Παρόλο που παρέλαβε τα ηνία του κλάδου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, ωστόσο ο κ. Ροδόπουλος διαθέτει μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο και συνεπώς γνωρίζει που θα εστιάσει, προκειμένου ο κλάδος των logistics ν΄ αποκτήσει στην ελληνική οικονομία τη θέση που του αξίζει.

Η συνεισφορά του κλάδου των logistics στη χώρα μας – σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία – φθάνει στο 11,8% με κύκλο εργασιών που φθάνει στα 20 δισ. ευρώ, υπάρχουν όμως πολύ μεγάλα ακόμα περιθώρια, προκειμένου ο κλάδος να καταστεί ακόμα πιο ισχυρός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας. 

Από την επαγγελματική εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Ροδόπουλος τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχουν οι συνέργειες και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε την ηγεσία της ΕΕL. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «οι συνέργειες διαμορφώνουν μία ισχυρή βάση».  Αν και μικρό το διάστημα που ηγείται του κλάδου των logistics, ωστόσο έχει δώσει προτεραιότητα για επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Το πρώτο και κυρίαρχο βήμα, στο οποίο η νέα κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει, είναι η επαναδραστηριοποίηση του νομοθετημένου πλέον Συμβουλίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας», δηλώνει ο κ. Ροδόπουλος, ενώ εκτιμά ότι «ιδιαίτερα σημαντικό είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικό δίκτυο, που θα στηρίξουν την εφοδιαστική αλυσίδα. Η Ελλάδα εξάλλου, αποτελεί την κυρίαρχη περιφερειακή πύλη για την Ευρώπη, γι΄ αυτό και η νέα κυβέρνηση απαιτείται να υποστηρίξει τις υποδομές» τονίζει ο ίδιος.

Ο Ν. Ροδόπουλος αποτελεί «άνθρωπο της αγοράς», με μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία. Από το 1989, δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Online DATA, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή πληροφοριακών συστημάτων για τον ευρύτερο χώρο των Μεταφορών & Logistics.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.