Quantcast
Νέο σκάνδαλο; Μετά τη VW, η Samsung κατηγορείται για «πειραγμένες» τηλεοράσεις - enikonomia.gr
share

Νέο σκάνδαλο; Μετά τη VW, η Samsung κατηγορείται για «πειραγμένες» τηλεοράσεις

δημοσιεύτηκε:

Μετά από την Volkswagen και η Samsung βρίσκεται στο στόχαστρο ερευνητών για κάποιες από τις τηλεοράσεις της.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι τηλεοράσεις αυτές φέρονται να έχουν πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος κατά τη διάρκεια των δοκιμών και της έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, από την κατανάλωση που παρουσιάζουν μετά, κατά την κανονική τους λειτουργία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για εξαπάτηση των δοκιμών, και έχει δεσμευθεί να θεσπίσει αυστηρότερους κανονισμούς της ενεργειακής απόδοσης, προκειμένου να απαγορευθούν οι «παραπλανητικοί μηχανισμοί» σε τηλεοράσεις ή άλλα καταναλωτικά προϊόντα, μετά από ανησυχίες που έχουν εκφράσει πολλά κράτη της Ε.Ε.

Από την πλευρά της η Samsung αρνείται το γεγονός ότι ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι τηλεοράσεις τους με την ονομασία «motion lighting» είναι κάτι αντίστοιχο με το πρόγραμμα της VW ώστε να εξαπατήσει τα τεστ ενεργειακής απόδοσης.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμεύει για να μειώνει την φωτεινότητα της οθόνης σε διάφορες συνθήκες, όπως για παράδειγμα όταν παίζονται ταινίες δράσης, προγράμματα με σπορ, αλλά και σε συνθήκες με αργή δράση όπως τα δελτία καιρού. Και πως δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για να μπαίνει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των δοκιμών ενεργειακής απόδοσης.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ του «motion lighting» και αυτού που έκανε η VW» δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.