Quantcast
Νεοφυείς επιχειρήσεις: Πού θα βρουν χρηματοδοτικά εργαλεία - Οι λύσεις της ΕΑΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Νεοφυείς επιχειρήσεις: Πού θα βρουν χρηματοδοτικά εργαλεία – Οι λύσεις της ΕΑΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για εταιρείες deep tech στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ήταν η ενότητα με την οποία ολοκληρώθηκαν σήμερα, οι εργασίες του “EmTech Europe 2024” του παγκοσμίου φήμης Συνεδρίου του MIT Technology Review, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Ζαββός, Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει τεθεί σε εθνικό επίπεδο να είναι η τεχνητή νοημοσύνη και οι αναδυόμενες τεχνολογίες στον πυρήνα της στρατηγικής. «Η κρίση ήταν ένας ενισχυτής για το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα. Νομίζω ότι έχουμε περάσει από μια οδυνηρή καμπύλη μάθησης. Έπρεπε να προλάβουμε τις εξελίξεις». «Εμπνεόμαστε από Έλληνες της διασποράς που δίνουν το παράδειγμα στην καινοτομία», είπε και επισήμανε τις θετικές προοπτικές για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, με «νεοφυείς επιχειρήσεις» το οποίο διευκολύνεται πλέον από σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και Μέλος του ΔΣ (αναπληρωτής) στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είπε ότι η Τράπεζα έγινε «μέρος του “Scaleup Europe”, μιας πρωτοβουλίας για τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών tech scale ups. «Θέλουμε τα european funds να συνειδητοποιήσουν τις ευκαιρίες στο ελληνικό tech οικοσύστημα», σημείωσε.

Η Μαριάννα Ναθαναήλ, επρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη, από την πλευρά της ΕΙΒ. Μίλησε για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας στην Ευρώπη, ένα fund of funds με συνεισφορές πολλών κρατών μελών. «Εστιάζουμε στο πώς να υποστηρίξουμε και να διατηρήσουμε τη “βαθιά τεχνολογία” στην Ευρώπη. Προσφέρουμε επίσης τεχνική βοήθεια από την οποία μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξής τους – ένα σημαντικό εργαλείο. Υπάρχουν εργαλεία πια για όλα τα στάδια των εταιρειών. Οι δυνατότητες σήμερα είναι πολύ σημαντικές», κατέληξε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.