Quantcast
ΟΑΣΑ: Αύξηση εσόδων το 2014 παρά τη μείωση των εισιτηρίων - enikonomia.gr
share

ΟΑΣΑ: Αύξηση εσόδων το 2014 παρά τη μείωση των εισιτηρίων

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση των εσόδων κατά 9,5 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση των εισιτηρίων, και μείωση των εξόδων λειτουργίας κατά 1,5 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ) το 2014 σε σχέση με τον προυπολογισμό.

Σε σχέση με το 2013, παρατηρείται αύξηση των εσόδων 14,6 εκατ. ευρώ  ή 5,7% και οριακή αύξηση των εξόδων κατά 0,9 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του συγκοινωνιακού έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική δεδομένης και της μείωσης της κρατικής επιδότησης κατά 58 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα έσοδα του ομίλου από μηνιαίες πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών στο τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2014 (που μειώθηκε η τιμή των εισιτηρίων), αυτά παρουσίασαν μείωση μόλις 128.559 ευρώ ή  -0,16%.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής συγκοινωνίας, καθώς για πρώτη φορά μετά από 5 έτη συνεχούς πτώσης, το 2014 σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 1,4% στις 651,1 εκατ. επιβιβάσεις.

Για τον πρώτο μήνα του 2015 παρατηρήθηκε μείωση των εσόδων από πωλήσεις  της τάξης του 9,44% και συγκεκριμένα -14,78% για την ΟΣΥ (λεωφορεία-τρόλεϊ) και -6,83% για τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ). Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, ο μήνας Ιανουάριος δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως ενδεικτικός μήνας καθώς μια σειρά από δείκτες ενδέχεται να επηρέασαν τη χρήση των μέσων μεταφοράς, όπως πτώση κατανάλωσης εν μέσω προεκλογικής περιόδου και εξαιρετικά χαμηλή τιμή βενζίνης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.