Quantcast
Οδηγίες για τη διαγραφή εταιρειών από το Γ.Ε.ΜΗ. - enikonomia.gr
share

Οδηγίες για τη διαγραφή εταιρειών από το Γ.Ε.ΜΗ.

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή την έκδοση της ΠΟΛ.1045/10.2.2015 εγκυκλίου της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την υποβολή στην υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας ερωτημάτων σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας λύσης και εκκαθάρισης, καθώς και με τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει στη συνέχεια να κατατίθενται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και συγκεκριμένα η διεύθυνση Εταιρειών και Γ.Ε.ΜΗ. κοινοποίησε οδηγίες και διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαγραφή από το Γ.Ε.ΜΗ. εταιρειών.

Συνοψίζοντας, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ισχύουν τα εξής:

– Προκειμένου να διαγραφεί μία ΑΕ από το ΓΕΜΗ πρέπει να προσκομιστεί στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ η ανωτέρω απόφαση της ΓΣ και οι εγκεκριμένες από αυτή οικονομικές καταστάσεις πέρατος εκκαθάρισης. Η εν λόγω απόφαση και οι οικονομικές καταστάσεις καταχωρίζονται στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία διαγράφεται (δηλ. αλλάζει η Κατάσταση Επιχείρησης από «λύση – εκκαθάριση» σε «διαγραφή») και εκδίδεται σχετική ανακοίνωση.

– Προκειμένου να διαγραφεί μία ΕΠΕ από το ΓΕΜΗ πρέπει να προσκομιστεί στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ η ανωτέρω απόφαση της Συνέλευσης των Εταίρων και οι εγκεκριμένες από αυτή οικονομικές καταστάσεις πέρατος εκκαθάρισης. Η εν λόγω απόφαση και οι οικονομικές καταστάσεις καταχωρίζονται στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία διαγράφεται και εκδίδεται σχετική ανακοίνωση.

– Προκειμένου να διαγραφεί μία ΙΚΕ από το ΓΕΜΗ πρέπει να προσκομιστεί στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ η ανωτέρω απόφαση της Συνέλευσης των Εταίρων και οι εγκεκριμένες από αυτή οικονομικές καταστάσεις πέρατος εκκαθάρισης. Η εν λόγω απόφαση και οι οικονομικές καταστάσεις καταχωρίζονται στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία διαγράφεται και εκδίδεται σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.