Quantcast
Οι νικητές των βραβείων επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2014 - enikonomia.gr
share

Οι νικητές των βραβείων επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2014

δημοσιεύτηκε:

Παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου απονεμήθηκαν χθες από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, για εικοστή συνεχή χρονιά, τα βραβεία ΚΟΥΡΟΣ 2014 σε επιχειρηματίες της νέας γενιάς με εξέχουσα πορεία, υψηλές επιδόσεις και προοπτικές.
«Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία μας έδωσε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα ανάπτυξης» ανέφερε ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης και συνέχισε: «Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν έχει θέση η απαισιοδοξία, όμως δεν έχει θέση και η επανάπαυση. Η βιωσιμότητα της έστω και μικρής αυτής ανάπτυξης απαιτεί ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου και σημαντική αύξηση της απασχόλησης».
Όπως ανέφερε ο κ. Ευριπίδης: «Ως χώρα έχουμε δυνατά σημεία που μπορούν να μετατραπούν σε ποιοτικό εξαγώγιμο εθνικό προϊόν και διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό με εξαιρετική κατάρτιση και ταλέντα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε όμως ένα σύγχρονο, απλό και διαφανές πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Χρειαζόμαστε περισσότερη έμφαση στην ποιότητα, αλλά και να καλλιεργήσουμε ως κοινωνία κουλτούρα δημιουργίας. Τέλος, απαιτείται η συναίνεση και η συνεργασία όλων μας για ένα όραμα της Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε στην επόμενη γενιά».
Αναλυτικότερα, το βραβείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ απονεμήθηκε στον Βύρωνα Βασιλειάδη, πρόεδρο του ομίλου εταιρειών Antipollution-Green. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Τιμούμε, μέσω της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, όλους τους επιχειρηματίες που τις δύσκολες ώρες της χώρας και της οικονομίας στάθηκαν όρθιοι και κατάφεραν να παρουσιάσουν την καλή θετική εικόνα που έχουν οι Έλληνες» τόνισε κατά την απονομή ο κ. Μεϊμαράκης.
Επίσης, αναφέρθηκε στην αυριανή ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί από τη Βουλή με πλειοψηφία. Τόνισε, ακόμη, ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι οι Έλληνες βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους και η Ελλάδα με την παρούσα Βουλή και την παρούσα κυβέρνηση θα προχωρήσει προς την έξοδο από την κρίση.
Το βραβείο ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ απονεμήθηκε στον Στέλιο Βυτόγιαννη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΣΤΗΡ – ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ. Το βραβείο απένειμε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει ποτέ άλλη κυβέρνηση στη χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, μετά από αρκετά χρόνια κρίσης η ανάπτυξη ήρθε στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη πολιτική στιγμή. Τις όποιες δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε και θα πάμε στο 2015 με νέους όρους. Οι οιωνοί είναι θετικοί» ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε: «Η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο, πήγε κόντρα στο κύμα, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε για το μέλλον της πατρίδας».
Το βραβείο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το βραβείο απένειμαν στον διοικητικό διευθυντή του ιδρύματος, Ιωάννη Ζερβάκη, οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Βρούτσης και Ευριπίδης.
Επιπλέον, απονεμήθηκαν δύο ακόμη βραβεία που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2008. Ειδικότερα, το βραβείο Green Dreams-Πράσινη Επιχειρηματικότητα απονεμήθηκε στον Δρ Κυριάκο Λουφάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ. Την απονομή του βραβείου Green Dreams πραγματοποίησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Σπύρος Παπασπύρου.
Για 7η συνεχή χρονιά απονεμήθηκε και το βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2014. Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, απονεμήθηκε από τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου στην εταιρεία Ancient Greek Sandals-Νικόλαος Μίνογλου & Χριστίνα Μαρτίνη. Η εταιρεία, με έδρα τα Οινόφυτα, δημιουργεί υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Σημειώνεται ότι οι βραβευθέντες των βραβείων ΚΟΥΡΟΣ αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.