Quantcast
ΟΛΘ ΑΕ: Αύξηση τζίρου και κερδών στο πρώτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

ΟΛΘ ΑΕ: Αύξηση τζίρου και κερδών στο πρώτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Με αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2015 η εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), το διοικητικό συμβούλιο της οποίας ενέκρινε σήμερα τις οικονομικές καταστάσεις της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 13,077 εκατ. ευρώ, έναντι 12,840 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα (+1,85%), με αύξηση των πωλήσεων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) κατά 2,62% και του συμβατικού λιμανιού κατά 1,39%.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 6,94 εκατ. ευρώ, έναντι 6,37 εκατ. στο τρίμηνο του 2014 (+8,81%), ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε 6,56 εκατ. (+4,90%). Μετά από φόρους τα αποτελέσματα “έκλεισαν” στα 4,85 εκατ. ευρώ (+4,65%).

«Και αυτό το τρίμηνο, η ΟΛΘ ΑΕ αύξησε τον κύκλο εργασιών, με ταυτόχρονη αύξηση της κερδοφορίας της. Η νέα διοίκηση προσβλέπει στη συνεχή βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών και στη συνεχή αναβάθμιση της ισχύος και θέσης της ΟΛΘ Α.Ε. τόσο σε τοπικό-εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές» σημείωσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. Ιωάννης Δ. Παντής.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Μακρής, επισήμανε ότι «τα θετικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2015, πραγματοποιήθηκαν κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης. Η νέα διοίκηση, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, είναι προσανατολισμένη στο να προσθέτει αξία στην εταιρεία προς όφελος των μετόχων της, της ανάπτυξης και της κοινωνίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.