Quantcast
ΟΛΠ: Σημαντική αύξηση σημείωσε η κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο - enikonomia.gr
share

ΟΛΠ: Σημαντική αύξηση σημείωσε η κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική αύξηση σημείωσε η κερδοφορία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) το πρώτο εξάμηνο του 2017 καθώς τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 8,6 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους άγγιξαν τα 4,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Η σημαντική αύξηση οφείλεται στην άνοδο που σημείωσαν τα έσοδα από το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και τη διακίνηση οχημάτων (car terminal), σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 52,0 εκ. ευρώ έναντι 46,2 το 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 12,6%. ( 5,8 εκ.).

H μεταβολή αυτή, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων ( 4,6 εκ. ευρώ) αλλά και των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτων ( 0,5 εκ.) και των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στη ΣΕΠ ( 1,3 εκ.ευρώ).

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της χρήσης διαμορφώθηκαν σε 46,4 εκ. ευρώ από 43,1 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 που οφείλεται κυρίως στις αυξημένες αμοιβές προσωπικού λόγω της καταβολής του δώρου Πάσχα, επιδόματος αδείας και στην πρόβλεψη της αναλογίας δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της εταιρείας μετά την ιδιωτικοποίησή της.

Η εταιρεία κατέβαλε επίσης και αυξημένο αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω της νέας σύμβασης με βάση την οποία το ποσοστό του ανταλλάγματος παραχώρησης αναπροσαρμόστηκε στο 3,5% των ενοποιημένων εσόδων του αντί του 2%.

“Ήδη από τον πρώτο χρόνο φαίνονται τα σημάδια ανάκαμψης των εσόδων, ορθολογικοποίησης των εξόδων και βελτίωσης της κερδοφορίας της εταιρείας.

Οι πρώτοι που ωφελούνται είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εισπράττει ακόμα μεγαλύτερο αντάλλαγμα παραχώρησης. Προχωράμε με αποφασιστικότητα, πιστοί στις δεσμεύσεις” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Cpt. Fu Chengqiu.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.