Quantcast
ΟΛΘ: Το μέρισμα, οι εξελίξεις με την προβλήτα 6 και το Λιμάνι του Βόλου - enikonomia.gr
share

ΟΛΘ: Το μέρισμα, οι εξελίξεις με την προβλήτα 6 και το Λιμάνι του Βόλου

δημοσιεύτηκε:

Τη διανομή μερίσματος 1,30 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΟΛΘ με το κύριο θέμα συζήτησης των μετόχων να είναι οι καθυστερήσεις στην επένδυση του Προβλήτα 6 αλλά και το λιμάνι του Βόλου.

Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει αύριο 14 Μαΐου και η καταβολή του θα αρχίσει στις 20 Μαΐου.

Σε ότι αφορά στον Προβλήτα 6 η διοίκηση του ΟΛΘ ισχυρίστηκε πως παρά τα όσα ακούγονται δεν υπάρχει καθυστέρηση από πλευράς της και ο στόχος είναι να προχωρήσουν οι επενδύσεις.

Ωστόσο, οι αλλαγές που προέκυψαν από την απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΛΠ και ανάγκασαν την εταιρεία να ξανακάνει τις μελέτες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΘ οι προκαταρκτικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η έκδοση του προεδρικού διατάγματος η οποία όμως υπολογίζεται ότι θα γίνει στα μέσα του δεύτερου εξαμήνου του 2024.

Ο ΟΛΘ ήδη έχει στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και υπάρχει προσωρινός ανάδοχος η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ-ΤΕΚΑΛ).

Ένα ρεαλιστικό σενάριο για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος είναι να βγει από τον

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες με κόστος πολύ υψηλότερο από 130 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση λόγω αλλαγής των περιβαλλοντικών όρων.

Παράλληλα προχωρούν άλλα έργα που δεν έχουν υποχρέωση ένταξης στις παραπάνω υποχρεώσεις και μέχρι σήμερα οι επενδύσεις ανέρχονται σε 71,2 εκατ. ευρώ

Για το λιμάνι του Βόλου όπου ο ΟΛΘ είναι προτιμητέος επενδυτής, αλλά ο δεύτερος, η εταιρεία Goldair έχει προσφύγει στο ΣτΕ η διοίκηση είπε αναμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ενώ χαρακτήρισε το τίμημα λογικό καθώς αντίστοιχα λιμάνια σε τζίρο, όπως η Ηγουμενίτσα και το Ηράκλειο είχαν τίμημα 84 εκατ. ευρώ και 80 εκατ. ευρώ για το 67% και ο ΟΛΘ έδωσε 51 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι ο ΟΛΘ είχε μεγάλο ενδιαφέρον για λόγους γεωγραφικής θέσης και ανταγωνισμού αλλά και δυνατότητας ανάπτυξης

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 ο ΟΛΘ εμφάνισε έσοδα 85,87 εκατ. ευρώ από 85,27 εκατ. ευρώ το 2022 και καθαρά κέρδη 20,25 εκατ. ευρώ από 18,59 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.