Quantcast
Όμιλος Καφούνη: Νέο κατάστημα Kidscom στη Ρουμανία - enikonomia.gr
share

Όμιλος Καφούνη: Νέο κατάστημα Kidscom στη Ρουμανία

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Με έμφαση στις αγορές του εξωτερικού, το προσεχές διάστημα ο όμιλος Καφούνη, προσθέτει ένα ακόμη κατάστημα Kidscom στη Ρουμανία.  Το νέο shop-in-a-shop βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα πολυκαταστήματα της Ρουμανίας, το ΚΙΚΑ, στο Βουκουρέστι και το οποίο μάλιστα οι ντόπιοι το αποκαλούν «στολίδι της πόλης».

Η αλυσίδα βρεφικών ειδών Kidscom, ξεκίνησε ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο Μαρούσι το 2008 και από τότε πρόσθεσε στο δίκτυό της νέα καταστήματα, όπως στον Άλιμο, την Αγία Παρασκευή και τη Λαμία, ενώ η αλυσίδα συνεχίζει να διαγράφει αναπτυξιακή πορεία. Διαθέτει πέντε καταστήματα στην Ελλάδα και δύο στην Κύπρο, ενώ πριν από ένα χρόνο άνοιξε το πρώτο της κατάστημα 300 τ.μ. στην Ρουμανία, στην πόλη Cluj-Napoca. Στα σχέδια της διοίκησης περιλαμβάνεται η επέκταση του σήματος σε χώρες όπως Μάλτα, Σερβία, Σλοβενία, Βουλγαρία και Τουρκία, δίνοντας έμφαση στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Φιλοσοφία αποτελεί η παροχή σύγχρονων λύσεων βρεφανάπτυξης, σε τιμές ανταγωνιστικές, παρέχοντας τα είδη τιμές “best value for money”.

 

Ο όμιλος

 

Το kidscom ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Καφούνη, το ξεκίνημα του οποίου έγινε τη δεκαετία του 50, όταν ο ʼΑγγελος Καφούνης με μια μικρή προσωπική επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της μοτοσικλέτας BMW, πραγματοποιεί τις πρώτες εισαγωγές από το εργοστάσιο BMW στην Ελλάδα.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, η μικρή επιχείρηση αναπτύσσεται και εξαπλώνεται στον χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων BMW και με επιτυχία καλύπτει την ζήτηση που είχαν δημιουργήσει θρυλικά μοντέλα όπως το BMW 700, 1500, 2002 τα οποία ακτινοβολούσαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους της εποχής.

Τη δεκαετία του ΄70 έρχεται και η πρώτη συμμετοχή του ονόματος KAFOUNIS στους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, με ένα BMW 1800, ενώ τη δεκαετία του ΄80, επενδύει σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συγκεντρώνοντας στον ίδιο χώρο πωλήσεις αυτοκινήτων BMW , αναλώσιμα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με μεγάλες κεντρικές συμφωνίες με εργοστάσια παραγωγής και ειδικούς οίκους του εξωτερικού, αλλά και τεχνικές εφαρμογές εισαγόμενης τεχνολογίας.

Τη δεκαετία του 90, η Kafounis Motorsport  πλέον αναπτύσσει δίκτυο διανομής για πολλά από τα προϊόντα βελτίωσης και ειδικά ανταλλακτικά που αντιπροσωπεύει, διαθέτοντας προϊόντα μέσα από τα καταστήματα της με το σήμα Kafounis Motorsport και από πολλούς συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας προστίθεται το νεόκτιστο εννέα ορόφων  κτίριο, δημιουργώντας ένα ενιαίο συγκρότημα πέντε διαφορετικών κτιρίων που στεγάζονται τα γραφεία, η διανομή ανταλλακτικών, η έκθεση πώλησης αυτοκίνητων, οι πωλήσεις μοτοσικλετών, το τεχνικό τμήμα αλλά και το κέντρο ελαστικών με αυτοτελή λειτουργία το κάθε τμήμα. Η πλέον αναπτυσσόμενη δραστηριότητα των επιχειρήσεων Καφούνη, κινείται στο χώρο της ασφάλειας του παιδιού, επιλέγοντας με πολύ αυστηρά κριτήρια τη συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες των αντίστοιχων χώρων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.