Quantcast
ΟΤΕ: Πολλαπλές σημαντικές διακρίσεις για τη μείωση κατανάλωσης και εξοικονόμηση πόρων - enikonomia.gr
share

ΟΤΕ: Πολλαπλές σημαντικές διακρίσεις για τη μείωση κατανάλωσης και εξοικονόμηση πόρων

δημοσιεύτηκε:

Πολλαπλές σημαντικές διακρίσεις έλαβε πρόσφατα ο ΟΤΕ για υπηρεσίες και εταιρικές δράσεις που συνεισφέρουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του Ομίλου αλλά και των επιχειρήσεων που επιλέγουν λύσεις που προσφέρει η COSMOTE στο χώρο του Internet of Things.

Συγκεκριμένα η εταιρεία τιμήθηκε πρόσφατα με έξι βραβεία για τις υπηρεσίες αυτές:

Με το «Gold βραβείο» για την υπηρεσία «Driving Performance» στην τελετή απονομής βραβείων «Energy Mastering Awards». Η υπηρεσία της COSMOTE ,«Driving Performance» συμβάλλει στη βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών του εταιρικού στόλου, αλλά και την «πράσινη» οδήγηση. Ακόμη η χρήση της υπηρεσίας Driving Performance σε συνεργασία με την G4S Telematix προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στις επιχειρήσεις, καθώς, εκτός από τις μηχανολογικές φθορές, μπορεί να μειώσει και την κατανάλωση καυσίμων από 5% έως και 25%.

Το «Gold βραβείο» έλαβε και η υπηρεσία της εταιρείας, «Energy Management». Η Energy Management είναι ένα  σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα ακόμα και απομακρυσμένης επέμβασης. Συμβάλλει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και συνεπώς στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και την προστασία του περιβάλλοντος.  Πάντως  εκτός από τις υπηρεσίες που διαθέτει, η εταιρεία βραβεύτηκε και για τις πρακτικές που εφαρμόζει για την προστασία του περιβάλλοντος και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της.

 Ακόμη στα «Energy Mastering Awards», ο ΟΤΕ διακρίθηκε με δύο «Silver βραβεία» για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας «Energy Conservation», καθώς και για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του Ομίλου.

Στην τελετή απονομής βραβείων «Bravo Sustainability Awards» η εταιρεία τιμήθηκε με το βραβείο «Bravo Environment» για την παρακολούθηση και μείωση εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου.

Επιπλέον με «βραβείο Gold» τιμήθηκε ο Όμιλος  ΟΤΕ στην τελετή απονομής βραβείων «Waste & Recycling Awards» για τις καλύτερες πρακτικές διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.