Quantcast
Π. Καμμένος: Δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Π. Καμμένος: Δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Τη δέσμευση πως θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων που οδηγεί στη μετεγκατάσταση των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και στην αποτροπή επενδύσεων σε όλη τη χώρα, έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. χαρακτήρισε ως αποτυχία του τρίτου πακέτου στήριξης της χώρας την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Ερωτηθείς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική» γιατί ένας πολίτης να ψηφίσει ΑΝ.ΕΛ. μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, είπε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί «την έξοδο από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης» διότι προβλέπει την κατάργηση του αγγλικού δικαίου και την εκ νέου ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού τριετούς χρονικού ορίζοντα εφαρμογής και αναπτυξιακό πακέτο προς ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς συνεπικουρούμενο από τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ.

Για τις εξελίξεις με την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είπε ότι και μόνο η δήλωσή  του ότι για πρώτη φορά του ζητήθηκαν στοιχεία, δείχνει πως «ήταν πολλοί εκείνοι οι πολιτικοί, αλλά πιθανόν και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση, που επέτρεψε σε πολλές χώρες να εισπράξουν αρκετά δισεκατομμύρια από κατοίκους τους που είχαν προχωρήσει σε σχέδιο φοροδιαφυγής».

«Πρώτιστος στόχος, πέραν της τιμωρίας και της δήμευσης χρημάτων τα οποία είναι προϊόν φοροδιαφυγής, θα πρέπει να αποτελεί ο επαναπατρισμός των 160 δισ. ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό, εφόσον αυτά επενδυθούν σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν προσωπικό αντιμετωπίζοντας την ανεργία και ενισχύοντας την οικονομία, όπως επίσης και η χάραξη μιας πολιτικής που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και τον επαναπατρισμό στις τράπεζες των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στα σεντούκια» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.